Vier gewonden bij zware aanrijding Schenkviaduct

Bij een frontale botsing bovenop het Schenkviaduct zijn woensdagmiddag rond één uur vier personen gewond geraakt.
Toen de bestuurder van een rode bus op het Schenkviaduct reed, komende uit de richting van de Schenkkade, is hij door nog onbekende oorzaak op de rijstrook voor het verkeer in andere richting terecht gekomen. Hierbij is hij frontaal tegen een blauwe Peugeot gereden. Hierna kon de bestuurder van een grijze Golf, die net als de bestuurder van de Peugeot richting de Utrechtsebaan reed, het incident niet meer ontwijken en is op zijn beurt achterop de blauwe auto gereden.
Getuigen hebben hierop de hulpdiensten gealarmeerd, waarop direct politie, brandweer en een ambulance werden gestuurd. Ter plaatse bleken er meerdere slachtoffers te zijn, waarop nog eens drie ambulances gealarmeerd zijn.
In de blauwe auto bevonden zich nog twee slachtoffers; twee personen die zich in de bus en de Golf bevonden, waren al uit hun voertuig gekomen. Door rug en/of nekletsel bij de inzittenden van de Peugeot is door ambulancepersoneel besloten dat de brandweer het dak er af moest halen, zodat beide personen op de wervelplank rechtstandig uit het voertuig konden worden gehaald.
Een inzittende van de bus is in een ambulance onderzocht en zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittende van de grijze Golf is op straat op de wervelplank gefixeerd en in de ambulance geplaatst. Ook hij is zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat de brandweer het dak van de blauwe auto had geknipt, zijn beide inzittenden op de wervelplank gefixeerd en op de brancard geplaatst. Na onderzoek in de ambulance zijn zij allebei met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Door het ongeval is het gehele Schenkviaduct afgesloten geweest, zodat hulpverleners veilig konden werken en sporen niet verloren gingen. Rond kwart voor twee waren de slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd, en konden de Verkeerspolitie en de VOA aan het onderzoek beginnen. Op een gegeven moment is één rijstrook vrijgemaakt, zodat verkeer vanaf de Schenkkade weer het Schenkviaduct kon gebruiken.