Verplaatsing van beeldentuin Het Groene Oordtje in de nazomer 2013

OPEN vanaf 8 juni 2013 tot het afscheid

De huur van de spoortuin is door NS ruim een jaar geleden opgezegd. Het vonnis van de kantonrechter over de terechtheid van het opzeggen gaf geen verdere ruimte om de NS te laten stoppen met het nutteloos ruimen, saneren en pogen te verkopen.

Helaas verkopen ze het niet aan ons, de groep die zich beijvert voor het in stand houden van Natuurlijk beheerde Tuinen langs de Schenk. Mijn energie en financiële middelen zijn te begrensd om door te vechten. De handtekening om na 16 mooie jaren het gebied te verlaten, is gezet.

 

Het goede nieuws

De NS heeft gegarandeerd dat Het Groene Oordtje mag herleven op de binnen enkele maanden op te leveren gesaneerde grond aan de overkant langs de Schenk. Ergens na 1 augustus is de verhuizing van IJsclubpad 2 naar IJsclubpad 1. De NS zal de twee huisjes overzetten als dat technisch mogelijk is. En de technische mogelijkheden zijn tegenwoordig oneindig.

Het wordt een grote klus om alles wat overzetbaar is van de tuin- inrichting en zeker de grote collectie drachtplanten en struiken te herplaatsen. Iedere vrijwilliger om daarbij te helpen is welkom.

Doel: In samenwerking met de ATV Loolaan de nieuwe dode regenwormloze grond in sneltreinvaart weer te veranderen in een natuurlijk beheerd gebied met een grote biodiversiteit.

 

OPEN vanaf 8 juni

8 & 9 juni STRUINEN IN HAAGSE TUINEN 8 juni doen we samen met de ATV Loolaan mee aan de PARELROUTE van het Bezuidenhout.

Help mee!

KOM de hele zomer als vriend, als vrijwilliger maar vooral om voor het laatst rond te slenteren en te genieten van die schitterende plek in de beschutting van De Nieuwe Veenmolen anno 1654.

Help en kom op met je idee voor een indrukwekkend AFSCHEID van het Oordt en/of wordt lid van Vrienden van Het Nieuwe Oordt: cocky.hoek@casema.nl.

Bekijk de foto’s van het Groene Oordtje: op Flickr met een fotostream van Hans van der Helden.

Zie ook www.OpentuinenZuidHolland.nl (spoortuin met zonnenbloemhek) en www.de-aanschuiftafel.nl.