Verhuizing Het Groene Oordtje: nog dringend hulp gezocht op 5 en 6 oktober!

Vanaf 9 OKTOBER kunnen we de SLOPERS verwachten en gaat alles PLAT. 
De tuinverhuizing is in volle gang.Het blijkt dat we proberen zo min mogelijk aan kapitaalvernietiging te doen.
Wat is er veel gebeurd in de 8 dagen dat ik overzee was. En wat moet er nog veel gebeuren.
Na de vorige oproep zijn er “blijmakend veel mensen” komen helpen. Er wordt met alle zweetdruppels gelijk weer een stuk liefde meegenomen naar de nieuwe tuin.
De inhoud van de 2 huisjes zit in de 2 zeecontainers die NS voorlopig heeft geplaatst.  Soms wordt er nog  driftig naar een spa gezocht die er in alle opwinding ook in is beland. Het achterste huis wordt als verloren beschouwd. De bruikbare delen zoals zonnepaneel, waterafvoeren en schuifpui staan te wachten op hergebruik.
Het gele huis wordt dit weekend afgetakeld en zo mogelijk weer opgebouwd op de nieuwe plek. Een grote klus waar kracht, kennis en gereedschap voor nodig is. Het is geweldig dat er elektra via Linda & John, de bewoners van de molen, beschikbaar is gesteld.
De verhuizing van de vaste planten komt goed op gang. Om de nieuwe plek heen worden zo veel mogelijk vaste planten opgeslagen en van naamlabels voorzien. We hopen dat er volgende week nog een kleine machine komt voor het grondverzet . Denk aan het graven van de vijvers en verwijderen van de laatste boomstronken. Daarna kunnen alle planten  naar hun definitieve plek.
De bollen zijn uit de grond en kunnen voor een deel al weer herplaatst in de boomspiegels en zo mogelijk weer langs de waterkant.
De NS heeft vorige week met die machine alle fruit- en andere bomen verplant. Het resultaat ziet er tussen alle rommel in nu al goed uit. Of ze zullen aanslaan en de winter gaan overleven blijft reuze spannend.  Ze zijn zeer tevreden over de dagelijkse Schenkwatergift via de gietermethode. Een nachtelijke regenbui helpt ook goed.
De tegels van paden en terrassen worden met kruiwagens verplaatst en opgestapeld .  Er ligt nog best veel.
Jullie begrijpen, speciaal DIT WEEKEND, 5 en 6 oktober  en de hele week erna kunnen we veel mensen gebruiken.
En . . . na een radio-interview heeft een CATERAAR  toegezegd voor broodjes te zullen zorgen . Wat een geweldig goed idee.
Verder zijn door de week en ieder geval IEDER WEEKEND in OKTOBER vrijwilligers welkom voor tuinaanleg, herplanting en opbouw van huisjes en schuur .
Als er nieuws is over de definitieve bezegeling bij de notaris van de aankoop van het terrein door de VNGS,  de Vereniging Natuurtuinen Groene Schenk zijn jullie de eersten die het horen.
Nogmaals veel dank aan alle mee denkers en helpers,
hartelijke groet van de trotse tuinders, 
Martin & Aurora van den Berg, 
Jacques Dom, 
Hans van der Helden & Petra Vermeulen, 
Dini Kuyer en 
Cocky Hoek