Vergunningen uit de buurt in de e-mail

U kunt al sinds enige tijd aangevraagde en verleende vergunningen in de wijk Bezuidenhout via Bezuidenhout.nl bekijken (klik hier). Maar voortaan kunnen inwoners van Den Haag ook per e-mail in één oogopslag zien wat er in hun buurt gebeurt; van de kapvergunning voor een zieke boom tot de vergunningaanvraag voor een dakkapel. Eerder stonden deze berichten in de Posthoorn. Hagenaars kunnen zich hiervoor nu abonneren op een nieuwe e-mailservice.

Wie zich wil aanmelden voor de e-mailservice gaat naar www.denhaag.nl/gemeenteberichten en klikt op de link onder het kopje ‘e-mailservice bekendmakingen’. Daar kunnen mensen bijvoorbeeld aangeven alle berichten te willen ontvangen in een straal van 50 tot 1500 meter rondom hun woning. Daarnaast kunnen inwoners precies aanduiden waarover zij informatie willen ontvangen. Bijvoorbeeld over verschillende soorten vergunningen, of over huisafval, verkiezingen of belastingen. 
 

Volgens wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening) is deze manier van werken een stap vooruit in de dienstverlening. Met de e-mailservice kunnen Hagenaars snel en eenvoudig zien wat er in hun directe leefomgeving speelt.