VERGETEN DIERENDAG: Collecteweek Dierenbescherming start op 5 oktober

Vandaag, op ‘VERGETEN DIERENDAG’, start de landelijke collecte voor de Dierenbescherming. Dat is geen willekeurige datum. Vijf oktober is de dag na Werelddierendag. Deze datum is door de Dierenbescherming uitgeroepen als VERGETEN DIERENDAG. De nationale collecteweek voor de Dierenbescherming loopt van maandag 5 oktober t/m zaterdag 10 oktober. 

Op Werelddierendag, 4 oktober, krijgen onze huisdieren vaak iets extra’s. Een grote wandeling, een superlekker hapje, een nieuw speeltje of wat extra aandacht. Maar hoe zit het met de dieren die in het asiel zitten? Of met de varkens en kippen in de bio-industrie? Met de proefdieren in ons land? Met de zwerfkatten in de stad? Hoe is het met de opgejaagde dieren als de vos of het wilde konijn? Voor al deze ‘vergeten dieren’ is 5 oktober tot ‘Vergeten Dierendag’ uitgeroepen. Om aandacht voor deze dieren te vragen, want de Dierenbescherming wil ook het lot van deze dieren verbeteren. Daarom start speciaal vandaag de collecte voor het werk van de Dierenbescherming. Van 5 tot en met 10 oktober komen vrijwilligers van de Haagse Dierenbescherming langs de deuren om te collecteren. De opbrengst van deze collecte is ook dit jaar heel hard nodig. Dierenleed is helaas aan de orde van de dag. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het werk dat de Haagse Dierenbescherming verricht om allerlei dieren te helpen.

Het werk van de Haagse Dierenbescherming
De Haagse Dierenbescherming heeft het afgelopen jaar veel belangrijk werk kunnen verrichten. Zo onderzochten inspecteurs tientallen meldingen van dierenmishandeling en -verwaarlozing. Veel zwerfkatten werden gesteriliseerd of gecastreerd, zodat er niet nodeloos meer zwerfdieren in de stad bijkomen. Duizenden padden overleefden de jaarlijkse paddentrek, doordat vrijwilligers ze een handje hielpen met oversteken op drukke wegen. En tientallen ouderen in verzorgingshuizen hoefden geen afstand van hun dier te doen, omdat de Haagse Dierenbescherming ervoor zorgde dat hun dieren uitgelaten en verzorgd werden. De Haagse Dierenbescherming biedt tevens financiële steun aan diverse dierenopvangcentra in Den Haag zoals het Haags Dierencentrum. Financiële steun voor het sociaal fonds is ook heel welkom. Uit dit potje betaald de Haagse Dierenbescherming een deel van de onvoorziene dierenartskosten van de inwoners van Den Haag die van een minimuminkomen moeten rondkomen.

De Dierenbescherming is 100 % gift afhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidies. De jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale afdelingen van de Dierenbescherming. Door de opbrengst van de collecte kunnen de afdelingen hun goede werk voort blijven zetten. De Haagse Dierenbescherming hoopt van harte dat het Haagse publiek een aardige duit in het zakje wil doen om haar zo te steunen met haar werk!