Verdachten van beroving in de Marialaan aangehouden na zoekactie

Den Haag – Twee minderjarige jongens beroofden zondag 7 september twee personen van hun persoonlijke goederen op de Koningin Marialaan. Na een zoekactie werden de twee verdachten aangehouden, onder andere met behulp van een politiehond.
De slachtoffers, een 66-jarige Haagse en een 70-jarige Hagenaar, liepen rond 21.35 uur op de Koningin Marialaan toen de twee verdachten hen beroofden. Beiden slachtoffers kwamen bij de beroving ten val en raakten gewond. Het vrouwelijke slachtoffer raakte dusdanig gewond dat zij behandeld moest worden in het ziekenhuis. Omstanders alarmeerden de politie, welke een zoekactie startten. Een agent zag de mannen op de Beatrixlaan lopen en bij het zien van de politie renden ze weg. Eén van hen werd na een achtervolging op de Schenkkade aangehouden. De tweede verdachte is met behulp van een politiehond in de Van der Boschstraat aangehouden. De verdachte zijn 14- en 16-jarige Hagenaars. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. Tijdens de zoekactie werd ook de gestolen handtas van één van de slachtoffers aangetroffen.
Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving? Of heeft u de verdachten zien vluchten? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.