Verdachte bejaardenmoord in Bezuidenhout gearresteerd

In haar woning aan de Katerstraat is zaterdagmiddag een 76-jarige vrouw door geweld om het leven gekomen. Een 39-jarige vrouw is als verdachte aangehouden.
De politie kreeg omstreeks drie uur een melding over een incident in een woning aan de Katerstraat. Politieagenten vonden even later in de badkamer van het huis in het centrum van Den Haag het stoffelijk overschot van de 76-jarige bewoonster. De vrouw bleek door messteken om het leven te zijn gebracht.
Korte tijd later zagen politiemensen in de Pieter Bothstraat (Bezuidenhout-West) een bebloede vrouw lopen. De vrouw is aangehouden als verdachte van de steekpartij. Een kind van de vrouw, dat zij tijdens haar arrestatie bij zich had, is overgedragen aan Bureau Jeugdzorg. De organisatie ontfermt zich ook over de twee andere kinderen van de vrouw.
Een woordvoerder van politie Haaglanden kon gisteren niet bevestigen of het kind dat bij de 39-jarige is aangetroffen bij het misdrijf aanwezig is geweest.
Over de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is nog niets bekend. Ook de aanleiding voor het misdrijf is nog onduidelijk.