Verbeter de openbare ruimte met een foto

Help Den Haag de komende jaren nog schoner, veiliger en aantrekkelijker te maken. Stuur voor 1 september 2012 een foto met een situatie uit de openbare ruimte die verbetering verdient.

Het is prettig om in Den Haag te wonen, te werken, te ondernemen en te verblijven. Den Haag is groen en ook het strand en de zee zijn nooit ver weg. Een aantrekkelijke openbare ruimte draagt bij aan een prettige leefomgeving.

 

Samen maken we de stad aantrekkelijker
Wethouder Sander Dekker, Financiën en Stadsbeheer, daagt u uit om samen met hem Den Haag de komende jaren nog schoner, veiliger en aantrekkelijker te maken. Het is de bedoeling dat u kijkt naar situaties in de openbare ruimte die verbetering verdienen.

Een bankje op een aparte plek; een verkeersbord dat scheef staat; een afvalbak die te hoog hangt. Maak hiervan een creatieve foto en stuur deze naar ons toe met als motto: ‘samen maken we de stad aantrekkelijker’.

 

Uw foto op de website
De mooiste foto’s komen terug op deze website. De allermooiste foto krijgt een ereplek. Na 1 september 2012 wordt de prijswinnende foto bekend gemaakt. De foto van de winnaar krijgt niet alleen een ereplek op de website, ook de gefotografeerde opmerkelijke situatie in de openbare ruimte wordt aangepakt. De andere inzendingen en initiatieven worden bekeken en eventueel meegenomen in een verbeterplan, zodat in 2013 de openbare ruimte nog verder wordt opgeknapt.

 

Spelregels
Er is een aantal spelregels waaraan u moet voldoen:
– Stuur uw foto in voor 1 september 2012 naar
openbareruimte@denhaag.nl.
– Vermeld bij de inzending uw naam, adres en woonplaats en een onderschrift voor bij de foto.
– Uw foto brengt de opmerkelijkste situaties in de openbare ruimte in beeld.
– Wethouder Financiën en Stadsbeheer, Sander Dekker, beoordeelt samen met een professionele fotograaf de foto’s op beeldkwaliteit, compositie, originaliteit en onderwerp.
– De foto’s worden bij voorkeur horizontaal geschoten.
– Stuur maximaal 1 e-mail met maximaal 2 foto’s (met een maximale grootte van 5 MB per foto).
– Minimaal aantal pixels per foto 1180 x 1770 (600 KB).
– De deelnemer dient de maker van de foto te zijn.
– Indien met de ingezonden foto op welke manier dan ook inbreuk wordt gemaakt op de auteursrechten, portretrechten of andersoortige rechten van derden, dan is de deelnemer daarvoor verantwoordelijk.
– Indien op de foto een persoon herkenbaar in beeld wordt gebracht, dan zorgt de deelnemer ervoor dat deze persoon toestemming heeft gegeven voor inzending en verder gebruik van de foto.
– De foto mag niet eerder voor een andere prijsvraag zijn ingezonden.
– De foto mag niet eerder voor publicitaire of promotionele doeleinden zijn gebruikt.
– Door deelname geeft de deelnemer het recht aan de gemeente Den Haag de foto’s voor onbepaalde tijd vrij van reproductierechten, context en zonder enige vergoeding te gebruiken.
– De foto’s worden gepresenteerd op www.denhaag.nl/stadsdelen.
– Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.