Veelpleger betrapt bij Den Haag CS tijdens fietsendiefstal

De politie betrapte dinsdag 2 augustus twee fietsendieven waaronder een veelpleger op heterdaad op het Centraal Station.

Op camerabeelden was om 19.50 uur te zien hoe twee mannen bezig waren met een fietsendiefstal. Eén van de mannen probeerde met een tang een slot open te breken. Agenten hielden de Haagse fietsendieven aan en brachten het duo over naar het politiebureau. Een van de verdachten was een actieve veelpleger.

Veelpleger aanpak
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

ISD-maatregel
Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.