Vanaf 1 september Stadsboerderij De Reigershof op maandagen gesloten

Met ingang van 1 september 2016 is het terrein van Milieueducatie/Stadsboerderij Reigershof elke maandag gesloten voor publiek. De openingstijden zijn dan dinsdag t/m zondag tussen 9:00 uur -17:00 uur.

Reigershof
Stadsboerderij de Reigershof is gebouwd in 1976. De boerderij is vernoemd naar het omliggende groengebied Reigersbergen.

Adres en contact: Reigersbergenweg 280 – 2592 EZ Den Haag
Telefoon: (070) 382 57 12

Tussen het groen, vlakbij de brandweer aan de Finnenburg, de Schipholboog in ligt stadsboerderij de Reigershof. Op het terrein zijn ook een Milieu Educatief Centrum en schooltuinen. Sinds het voorjaar van 2014 is er een natuurspeeltuin.

Op stadsboerderij de Reigershof wonen koeien, geiten, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en een poes. De dieren mogen gevoerd worden met groente en fruit (geen brood). Voer voor de dieren is bij de stadsboerderij te koop, net als honing, eieren en verse geitenmelk (afhankelijk van het seizoen). De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Knuffelhoek
Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 16.00 uur.

Meehelpen?
Kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij. Op de boerderij zijn kleine kruiwagens en gereedschap om te helpen met poepscheppen in de wei. Ook kunnen kinderen de dieren borstelen en aaien. Ze mogen bij de konijnen in het hok. De cavia’s mogen op vaste tijden in een mandje op schoot. Rond 15.30 uur worden de dieren gevoerd. Helpen? Vraag het aan de beheerder.

Activiteiten
Regelmatig zijn er activiteiten op stadsboerderij de Reigershof. Het jaarlijkse schaapscheerfeest bijvoorbeeld. Kijk voor actuele data en activiteiten in de Natuur- en milieukalender.

In de stal staat een minibieb, vol met zwerfboeken die u mee mag nemen en weer kunt achterlaten in een andere minibieb. Kijk ook op kinderzwerfboek.nl.

Onderwijs
Bij de ingang staat het Milieu Educatie Centrum (MEC) Reigershof. In het leslokaal krijgen de basisschoolgroepen 1 tot en met 7 natuur- en milieulessen. Kijk hiervoor bij het Jaarprogramma.

Vanuit het MEC worden leskisten en andere materiaal uitgeleend aan de scholen in de regio Haagse Hout, Scheveningen, Leidschenveen en Ypenburg. Deze leskisten gaan over onderwerpen die met natuur en milieu te maken hebben.

De schooltuin naast de boerderij wordt gebruikt bij de tuinbouwlessen voor de basisschoolgroepen 7 en voor tuinieren tijdens de Verlengde Schooldag.

Recycling
Bij de Reigershof kunt u klein elektrisch gereedschap (wecycle), gebruikt (frituur)vet en kleding inleveren.