Van Hoogstratenschool klaar voor Groene start!

Donderdag 17 oktober 14 uur was het zo ver: de opening van het Groene schoolplein van de Van Hoogstratenschool, een kleurrijke basisschool in Bezuidenhout.
Nadat schooldirecteur Corien Starkenburg en de wethouder van Onderwijs Ingrid van Engelshoven hun speech hadden gehouden, knipte de wethouder een lint van bladeren bij de stoere vogelnestschommel door. Hiermee werd het Groene schoolplein officieel geopend. De leerlingen zongen enthousiast een groene versie van het lied Klaar voor de Start. Aan het eind van het feestelijke opening was er voor iedereen een appel van de lokale groenteboer en verrasten de hoveniers de kinderen met bloembollen en tuingereedschap. Nu gaan de kinderen zelf aan de slag!
Directeur Corien van Starkenburg: “de kinderen zijn super blij met de nieuwe paadjes, verstopplekken en tomaten uit eigen tuin. Wij zien dat het nieuwe plein zorgt voor meer rust, samenspel en minder ruzietjes”. 
“Jullie kunnen veel op het schoolplein leren van plantjes en beestjes. Als jullie na de herfstvakantie terugkomen, ziet het er hier weer heel anders uit en zo ontdekken jullie steeds nieuwe dingen”, zei Van Engelshoven.
Een aantal ouders heeft het initiatief genomen om plannen in te dienen voor een plein dat groen, natuurlijk en kleurrijk zou zijn, en kinderen zou uitdagen om te bewegen en te spelen. Veel werk is verzet door leerkrachten, ouders en het hoveniersbedrijf Van Bergenhenegouwen uit Honselersdijk. Het ontwerp van landschapsarchitect Freerk Kiesow-Botyanovska met moestuinen, verstopplekjes , balansboomstam, rioolbuis, buitenklas, buitenpodium en vogelnestschommel, is een groot succes. Het plein wordt ook gebruikt door kinderen van peuterspeelzaal Het Hoogstraatje en kinderopvang 2Vriendjes.
Het groene schoolplein is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Fonds 1818, het Rabobank Stimuleringsfonds en de gemeente Den Haag.
Kijkje nemen? Spaarwaterstraat 21, Den Haag
Foto is genomen door Ramon Sewberath Misser.