Uitslaande brand in dubbele bovenwoning in de Van Lansbergestraat

Rond kwart over zes vanochtend heeft er een felle uitslaande brand gewoed in een dubbele bovenwoning in de van Lansbergsestraat boven nummer 98 (boven een scooterservice in Bezuidenhout Oost). De bovenwoning brandde volledig uit. Het naastgelegen pand werd ontruimd. Niemand raakte bij dit incident gewond.

Door een voorbijganger werd vanochtend een flinke rook ontwikkeling waargenomen uit een dubbele bovenwoning. Na telefonisch contact met de alarmcentrale werd direct de brandweer en politie gealarmeerd. Bij aankomst van het eerste voertuig kwamen de vlammen al vanaf de eerste verdieping naar buiten. Omdat het ook onduidelijk was of er nog iemand binnen was, werden extra brandweereenheden en een ambulance opgeroepen. Uit voorzorg ontruimde de politie het naastgelegen pand.

Door een snelle blusinzet kon worden voorkomen dat het vuur zich verder verspreide. Nadat de brand volledig onder controle was, kon het pand worden doorzocht. Er kon toen worden bevestigd dat er niemand in het pand aanwezig was ten tijde van de brand. De dubbele bovenwoning liep zeer veel rook en roetschade op. De bedrijfsruimte op de begane grond is gespaard gebleven van de brand maar heeft wel schade van het bluswater. Twee naastgelegen woningen liepen rookschade op. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerde bij te staan in de afhandeling van de schade.

 

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website:
https://www.stichtingsalvage.nl

Meldtijd: 06:16
Ter plaatse: 06:22
Ingezet personeel: 24
Ingezette voertuigen: 7

Bekijk ook de foto’s en video op Regio15