Uitgaansgroep Haagse Hout is altijd al ‘aan de slag’.

Elke maand organiseert ‘Uitgaansgroep Haagse Hout’ verschillende leuke uitjes en activiteiten voor ouderen. Dit varieert van een concertbezoek, lezingen in het Buurtcentrum tot uitjes naar musea of steden. Ze doen dit al 16 jaar en er is een leuke, grote en vooral hechte groep ontstaan. Zij vechten samen, op een gezellige manier, tegen de eenzaamheid. 
Hoe is het begonnen
In 1997 zijn Henk en Anny Weijers begonnen met het organiseren van activiteiten voor ouderen. Het is begonnen bij de Belangengroep Ouderen Bezuidenhout in ’97, zij behartigde de belangen van ouderen in Haagse Hout.  Zij beseften wel dat ouderen nog wat wilden ondernemen of er nog even uit wilden. Iets later kwam Joep Winkels erbij, zij zet zich net zo hard als Henk en Anny in voor de organisatie van leuke activiteiten.  
Het begon met zo’n 20 leden en een één keer per maand een activiteit of uitje. In het begin gingen er niet zoveel mensen mee, gemiddeld drie tot vijf. Toen is er even gedacht om ermee te stoppen. “We wisten dat we het even tijd moesten gunnen” zegt Henk, want het is nu echt gaan leven onder de ouderen. Na lang aandringen van Henk, Anny en Joep hebben ze sinds een paar jaar meer uitjes kunnen realiseren per maand en er gaan nu ook veel meer mensen mee. Vaak zo’n 50 tot 60 mensen per keer. Ondertussen hebben ze zo’n 130 leden. 
De activiteiten
Alle activiteiten bedenken zij zelf, gebruik makend van diverse informatie en het internet. Er zijn activiteiten als educatieve lezingen in het buurtcentrum, maar natuurlijk gaan ze ook wel eens verder weg met een bus, naar musea of fraaie tuinen in andere steden. Ze maken boottochten met koffie en gebak, of gaan naar concerten in de Anton Philipszaal. Het is teveel om op te noemen. Deze uitjes worden aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de ouderen. Er wordt bekeken of er voldoende toiletten in de buurt zijn, er genoeg zitmogelijkheden zijn en een restaurantje of iets dergelijks redelijk dichtbij. Bij de uitstapjes is meestal een lunch of koffie met iets lekkers inbegrepen.
De vaste buschauffeur 
Ze proberen ook altijd dezelfde buschauffeur te regelen. “Hij is ingespeeld op onze mensen” zegt Anny “en hij vertelt onderweg altijd over bijzondere dingen waar we langs rijden, dat maakt de rit altijd prettiger”.
Dit gezellige trio is, samen met nog vier helpers, echt actief bezig om het de ouderen elke keer weer naar de zin te maken en te zorgen dat zij zich welkom en thuis voelen en weer echt iemand zijn. Ook buiten de activiteiten om is dit goed voor de ouderen. “Als ze elkaar tegenkomen praten ze vaak met elkaar omdat ze elkaar herkennen, leuk is dat” zegt Anny. 
Wilt u meer weten over Uitgaansgroep Haagse Hout ga dan langs bij het buurthuis:
Johannes Campuijsstraat 25 
Zelf ook aan de slag, kijk op: www.denhaag.nl/aandeslag
Of bekijk de pagina van de uitgaansgroep op Bezuidenhout.nl met o.a. het maandelijkse programma.