Twee verdachten aangehouden voor overval taxichauffeur en maaltijdbezorger

Den Haag – De recherche van Den Haag-West hield dinsdag 6 december twee mannen aan die ervan verdacht worden een overval op een taxichauffeur en een maaltijdbezorger te hebben gepleegd

Op de Cornelis Speelmanstraat vond op woensdag 7 september rond 01:50 uur een overval op een taxichauffeur plaats. De drie daders dreigden met een vuurwapen. De taxi was besteld om in de Cornelis Speelmanstraat passagiers op te halen. Drie mannen stapten in en na een kort gesprek bedreigden ze de chauffeur met een vuurwapen. Ze vluchtten weg met een buit.

Ook op 7 september omstreeks 04.00 uur werd een maaltijdbezorger overvallen toen hij op de Francois Valentijnstraat een bestelling afleverde. De maaltijdbezorger moest via de telefoon contact opnemen met het telefoonnummer dat op de bon stond. Drie mannen kwamen na het telefoontje op hem aflopen. Hij overhandigde de bestelling en werd direct bedreigd door twee mannen met een vuurwapen. Hij werd gesommeerd zijn tas en geld af te geven. Daarna renden de drie mannen weg.

Team West
In de uitzending van Team West van 18 oktober werd aandacht besteed aan deze overvallen. Een telefoon die buitgemaakt werd bij een van de overvallen werd kort daarna ingeleverd bij een belwinkel in Den Haag. In de uitzending van Team West werd beeldmateriaal getoond waarop één van de verdachten te zien was. Na de uitzending kwamen er meerdere zeer bruikbare tips binnen. De dag erna meldde zich deze verdachte bij de politie.

De recherche onderzocht deze overvallen en tijdens dit onderzoek kwamen drie mannen in beeld die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de twee overvallen. De twee mannen die nu zijn aangehouden, in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Den Haag en Rotterdam, zitten vast voor verhoor.