Triomf voor invaliden: gratis parkeren niet afgeschaft

DEN HAAG De Haagse gehandicapten hebben gisteren een overwinning behaald in de politieke arena. Het plan om de gratis parkeerkaart voor invaliden af te schaffen is voorlopig van de baan. Verantwoordelijk wethouder Smit kreeg te weinig steun.

Bij belangenvereniging Voorall gaat de vlag voorzichtig uit. We moeten nog zien of van uitstel ook afstel komt, maar we zijn vooralsnog zeer verheugd, zegt Ieke de Leeuw.

Vrijwel alle fracties in de gemeenteraad hadden grote moeite met het plan dat bedoeld was om het veelvuldige misbruik met de kaart de nek om te draaien. Met 10 procent van de kaarten wordt gefraudeerd, maar afschaffen betekent dat u de 90 procent welwillenden laat boeten, zei een verontwaardigde inspreker tijdens de commissievergadering. U gooit het kind met het badwater weg.

Ook de verhoogde kosten voor een groep die toch al te maken krijgt met een opeenstapeling van (rijks)bezuinigingen ging veel partijen te ver. De 83-jarige Hagenaar Van Hal schetste het probleem. Oud worden is duur, zei hij. Oud worden met een handicap is bijna onbetaalbaar. Als mijn budget nu nog verder naar beneden gaat en mijn afhankelijkheid nog verder wordt vergroot, is het resultaat een mistroostig isolement.

Vooral omdat coalitiepartij PvdA de hakken in het zand zette, moest de wethouder zijn plan wel intrekken. Hij gaat nu andere vormen van fraudebestrijding onderzoeken, zoals een parkeerkaart à la de bezoekerspas. Hij beloofde zijn best te doen om de invaliden niet extra op kosten te jagen.

Een gedachte over “Triomf voor invaliden: gratis parkeren niet afgeschaft”

  1. Erg fijn dat gratis parkeren voor invaliden niet is afgeschaft. Het is jammer dat er fraude wordt gepleegd met deze parkeerkaarten, maar het merendeel maakt er gewoon eerlijk gebruik van. Hopelijk blijft dit ook gewoon zo.

Reacties zijn gesloten.