Trein slaat 38 keer Den Haag Laan v NOI over

DEN HAAG – Het zal je maar gebeuren dat je op het station staat en de trein gewoon voorbij rijdt of dat je in de trein zit en de machinist jouw eindpunt overslaat. Uit cijfers van Rijksoverheid is gebleken dat dat in 2013 tot 11 november al 38 keer is gebeurd op Den Haag Laan v NOI. Dit is meer dan in 2012, toen werd het station 18 keer voorbij gereden.
Niet alleen het station Laan v NOI werd overgeslagen, ook het station Den Haag Mariahoeve werd 17 keer overgeslagen. Bij Den Haag Moerwijk liet de NS de passagiers negen keer aan hun lot over. 
Negen stations per dag 
Elke dag worden er in heel Nederland gemiddeld negen stations overgeslagen om te voorkomen dat er grootschalige vertragingen ontstaan. Volgens Wilma Mansveld gebeurd dit het vaakst tussen Nijmegen en Arnhem, Bergen op Zoom en Vlissingen en tussen Utrecht en Hilversum. 
40.000 stops 
In totaal stoppen er dagelijks bijna 40.000 treinen op een station. Gemiddeld wordt een station in 0,02 procent van de gevallen overgeslagen. In Den Haag Laan v Noi ligt dit met 0,04 procent dus boven het gemiddelde.