Trein ramt winkel in stationshal CS

Op het Centraal Station in Den Haag is zaterdag rond half twaalf ’s ochtends een trein doorgereden tot in een bonbonwinkel in de stationshal. Voor zover bekend is wonderwel niemand gewond geraakt. Door de botsing is instortingsgevaar ontstaan voor de muur van de winkel.
Waarschijnlijk heeft de machinist te laat geremd, waardoor de trein op het kopstation doorschoot. Aan het eind van het spoor staan stootblokken en daarachter is nog een smal wandelpad, waar op het moment van de aanrijding gelukkig niemand liep. De trein kwam in de winkel tot stilstand. Een medewerkster van de winkel kwam met de schrik vrij.
Door de botsing is instortingsgevaar ontstaan voor een van de winkelmuren. De brandweer heeft de boel gestut. Het busplatform dat boven station Den Haag Centraal ligt, loopt volgens een politiewoordvoerster geen gevaar.
De NS kon nog niets zeggen over de oorzaak. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat moet eerst onderzoek doen. Hoe lang dat onderzoek duurt, is nog niet bekend. Daardoor is ook niet te zeggen wanneer en hoe technici van NS het kapotte treinstel kunnen weghalen.
Volgens de politie is het bovenste deel van de trein door de kracht van de botsing omhoog geschoten, het onderstel heeft zich in de grond geboord. Het ongeluk heeft geen invloed op het overige treinverkeer. NS vangt de geschrokken winkelmedewerkster en de machinist op.