Top van de Europese kamermuziek een week op Koninklijk Conservatorium

Founding Father ‘s werelds bekendste strijkkwartet in Den Haag

Woensdag 25 t/m 28 oktober strijkt de top van de Europese Kamermuziek neer in Den Haag bij het Koninklijk Conservatorium (KC). Maar liefst acht ensembles afkomstig uit zeven landen werken deze week samen met hun internationaal vermaarde docenten aan hun artistieke ontwikkeling. Het publiek kan daar ook van komen genieten: op zaterdag 28 oktober geven drie ensembles een concert in de Nieuwe Kerk.

Dit is een prachtige kans voor muziekliefhebbers om kamermuziek op internationaal niveau te horen in de mooie setting van de Nieuwe Kerk Den Haag. Daarbij geeft de beroemde founding father van s’ werelds bekendste strijkkwartet, Hatto Beyerle (Alban Berg kwartet), een openbare masterclass op het KC op zondag 28 oktober van 10.00 – 12.00 uur.

 

Deze week vindt plaats in het kader van de European Chamber Music Academy (ECMA).
ECMA werd in 2004 opgericht op initiatief van Hatto Beyerle (Alban Berg kwartet). Het is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek. Samen met de Weense violist Johannes Meissl (Artis kwartet) bracht hij de beste docenten en de meest talentvolle, jonge ensembles uit Europa bij elkaar om verder te werken aan hun ontwikkeling. Het is in de overtuiging van ECMA dat een breder begrip van de Europese culturele geschiedenis ook bijdraagt aan een breder begrip van de Europese kunstmuziek. De jonge musici krijgen daarom niet alleen coaching op het gebied van kamermuziek, maar ook lessen in filosofie, historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk en Oudgriekse poëzie. In de afgelopen dertien jaar is ECMA uitgegroeid tot de top op het gebied van kamermuziek training. Zo prijken op de lijst van alumni vele prijswinnaars zoals het Amatis Piano Trio, Mettis String Quartet en het Hanson Quartet Second.

Datum concert Den Haag
Zaterdag 28 oktober
20.15 uur

Kaarten
€17,-
€10,- <27 jaar
€8,50 Ooievaarspas
€6,- studenten

Info en kaartverkoop via www.zuiderstrandtheater.nl