Toko Si-Pentje uit Bezuidenhout is het meest senang!

door Jeroen Mann

Niet alleen de beste Italiaanse pizzeria, ook de beste toko zit volgens de bezoekers van DenHaagDirect in het Bezuidenhout. Toko Si-Pentje, gevestigd aan de Merkusstraat 192, eindigde met 41% van de stemmen op de eerste plaats van de verkiezing van beste toko’s in Den Haag. De Indische gastvrijheid van de eigenaar (foto) en zijn vrouw, de knusse sfeer en de heerlijke traditionele Indonesische gerechten zijn de redenen waarom de bezoekers van DenHaagDirect graag bij Toto Si-Pentje komen. Helaas zijn ze de komende 2 weken vanwege vakantie gesloten, dus moeten de vaste gasten het zonder hun favoriete gerechten als Nasi Bungkus en Sate Kambing doen.

Op de tweede plaats eindigde met 16% van de stemmen Toko Toet, genoemd naar de Scheveningse vishandelaar die in 1957 op de Beeklaan 376a een viswinkel startte waar hij ook Indische hapjes ging verkopen, omdat hij daar zelf zo gek op was. De eigenaar is inmiddels veranderd, de vis is verdwenen, maar de naam is gebleven. Op plek 3 eindigde Waroeng Soeboer (11% van de stemmen), de eethuis-versie van het fameuze restaurant aan de Brouwersgracht (een favoriet van Mark Rutte) in de Piet Heinstraat, met net 1 stem meer dan Toko Sawa in de Frederik Hendriklaan. In totaal werd er 340 keer gestemd.

De totale uitslag is:
-Toko Si-Pentje, Merkusstraat 196 (41%, 141 stemmen)
-Toko Toet, Beeklaan 376a (16%, 53 stemmen)
– Waroeng Soeboer, Piet Heinstraat 114 (11%, 38 stemmen)
– Toko Sawa, Fred. Hendriklaan 250 (11%, 37 stemmen)
– Toko Poesaka, Vlierboomstraat 598 (6%, 22 stemmen)
– Toko Cendana, Ln v Meerdervoort 164a (4%, 13 stemmen)
– Toko Djadi, Ln v NOI 110 (2%, 8 stemmen)

Andere genomineerde toko’s (minder dan 5 stemmen):
– Toko Dewi, Leyweg 519
– Toko Semarang, Danckertsstraat 77
– Toko Asli, Appelstraat 91

In de tweede helft van september reiken we aan de winnaar een hazelnoot-creme taart van Maison Kelder uit. Hopelijk krijgen we er een stukje spekkoek voor terug.