Toegang tot afvalbrengstations verandert

Vanaf 1 december 2010 verandert de toegangscontrole bij de 3 Haagse afvalbrengstations. U heeft vanaf dan een speciale Afvalpas nodig, die bij de ingang gecontroleerd wordt. Ieder huishouden in Den Haag krijgt in november een Afvalpas thuisgestuurd, samen met de huisvuilkalender. Houd uw brievenbus dus in de gaten!


De Afvalpas
Om de kosten van de afvalverwerking beheersbaar te houden, kiest de gemeente ervoor te controleren of u in Den Haag woont. Met de Afvalpas is dat gemakkelijk: per huishouden wordt 1 Afvalpas verstrekt. De pas is door middel van een streepjescode gekoppeld aan uw huisadres.


Werkwijze vanaf 1 december
– Tot 1 december moet u nog een legitimatiebewijs en een recent poststuk met daarop uw huisadres in Den Haag meenemen naar het afvalbrengstation
– Wilt u vanaf 1 december 2010 gebruik maken van een afvalbrengstation? Neem altijd uw Afvalpas mee!
– Bij de ingang van het afvalbrengstation wordt de streepjescode van uw Afvalpas gescand. Daarna kunt u naar binnen
– U heeft géén legitimatiebewijs of poststuk meer nodig
– Verder verandert er niets


U hoeft nu nog niets te doen!
De huisvuilkalenders en Afvalpassen worden bezorgd tot en met vrijdag 26 november 2010. Tot die tijd hoeft u zich nog geen zorgen te maken als u niets heeft ontvangen.
Denkt u dat er iets is misgegaan bij de bezorging? Dan kunt u vanaf maandag 22 november 2010 een melding doen via een formulier op deze website. Wij zorgen dan dat u de huisvuilkalender en de Afvalpas toegestuurd krijgt.


Afvalbrengstations
Wilt u weten waar de afvalbrengstations zijn? Kijk dan onder afvalbrengstations.