Tijdelijke fietsenstalling bij Den Haag CS verdwijnt

De gemeente Den Haag sluit op maandag 6 januari de tijdelijke fietsenstalling op het Koningin Julianaplein. Door de werkzaamheden aan de tramrails waren de officiële stallingen minder goed bereikbaar. Fietsers mochten daarom hun fiets neerzetten op het Koningin Julianaplein in de tijdelijke fietsenstalling. Nu de werkzaamheden zijn afgerond gaat de tijdelijke stalling dicht.
Vanaf 6 januari mogen er geen fietsen meer in de stalling worden geplaatst. De fietsen die er staan worden gelabeld. Fietsen die na een week nog niet zijn opgehaald, worden naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Daar kunnen eigenaren hun fiets tegen betaling weer ophalen. 
Fietsers kunnen hun rijwiel zetten in de stallingen op het Koningin Julianaplein, in de Rijnstraat of op de Grotiusplaats. Deze stallingen bieden plaats aan ruim 3.500 fietsen. 
Extra plekken Den Haag Centraal 
Er is behoefte aan extra fietsenstallingen bij openbaar vervoer knooppunten. Daarom bouwt de gemeente duizenden extra stallingsplekken bij treinstations en tramhaltes. Bij station Den Haag Centraal komen 3.000 nieuwe fietsplekken extra. Onder meer in de nieuwe stalling onder het Prins Bernhardviaduct . Dit is nodig om het aantal treinreizigers, dat met de fiets van en naar het station reist, beter te bedienen.