Theresiastraat krijgt meer allure

De Theresiastraat wordt opgeknapt. Er komt meer groen en de trottoirs worden opnieuw gelegd. De gemeente Den Haag krijgt hiervoor € 600.000 van het Europese subsidieprogramma Kansen voor West.


Laatste fase


De opknapbeurt van de openbare ruimte in de Theresiastraat is de laatste fase van de totale ontwikkeling van het winkelgebied Theresiastraat. Eerder werd de weg al geasfalteerd. Nu zijn de trottoirs en de bomen aan de beurt. De bewoners en ondernemers worden binnenkort over de werkzaamheden geïnformeerd. De gemeente is blij met de extra subsidie. Want een stijlvolle, levendige én veilige Theresiastraat past goed bij het aangrenzende internationale kantorengebied Beatrixkwartier.


‘Kansen voor West’


In het subsidieprogramma Kansen voor West (sinds 2009) hebben de vier grote steden en de Randstadprovincies hun krachten gebundeld. De Randstad moet uitgroeien tot één van de sterkste grootstedelijke regios in Europa. De subsidie van Kansen voor West komt uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO). Een EFRO- subsidie wordt verleend op basis van co-financiering. Dit betekent dat Europa maximaal veertig procent bijdraagt aan de investering. De rest komt van andere overheden en/of de markt.


Meer informatie
Informatie over Kansen voor West. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente op het nummer 14 070.