The Fitness House officieel geopend

The Fitness House® heeft donderdag 19 januari haar deuren officieel geopend. De Haagse wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn en Sport verrichtte de openingshandeling in het pand op de hoek van de Laan van Nieuw Oost-Indië 27 en de Theresiastraat. Met The Fitness House® is Den Haag een zeer bijzondere fitnessclub rijker.

Op de 1800 vierkante meter staan alle moderne apparatuur die de bezoeker zich kan voorstellen bij fitness, aerobic en spinning. The Fitness House® voegt daar iets unieks aan toe, want naast de fysieke training is er op ongedwongen wijze voor de bezoeker ook aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Door middel van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werk wordt zorg besteed aan de geestelijke ontwikkeling van de leden. Dankzij het prijsniveau van nog geen dertig euro per maand voor onbeperkt sporten is deze service voor iedereen bereikbaar.

De exploitatie van The Fitness House® is in handen van Annemarie ten Kate, die eerder in het voormalige zwembad aan de Mauritskade met Caesar Sport’s een Health Club exploiteerde. Annemarie: “Sporten, dagelijkse beweging, is gezond. Dat realiseren steeds meer mensen en organisaties zich. Wij hebben in onze fitnessclub alle denkbare faciliteiten, maar richten ons ook op de persoonlijke ontwikkeling van onze leden. De basis van het menselijk functioneren is emotionele intelligentie, het vergroten van het zelfbewustzijn, het vasthouden aan optimisme en doorzettingsvermogen als het tegenzit. Het vergroten van het vermogen tot empathie, zorgzaamheid, samenwerkingen en sociale aansluiting zijn belangrijke aspecten. Hier spelen wij op in en dat maakt elk bezoek bijzonder. Met deze aanpak zijn wij trendsetter in Nederland”.

 

Op de foto: V.l.n.r. Robert van Rossum, Karsten Klein, Annemarie ten Kate en Hans van Os.

 

Met de realisatie van The Fitness House® is ook een nuttige invulling gegeven aan een voormalig kantoorpand van Tebodin op een beeldbepalende locatie in Den Haag. Dankzij de inspanningen en investeringen van vastgoedondernemer Robert van Rossum en de medewerking van de gemeente Den Haag kon dit 10 jaar leegstaande pand worden herontwikkeld. Hans van Os heeft als de architect van deze fitnessclub met transparante gevel, door kleuren die veel in de natuur voorkomen te combineren met glazen wanden die de diverse sportruimten fysiek van elkaar scheiden, een omgeving gecreëerd waarin mensen zich thuis voelen.

Wethouder Klein sprak lovende woorden over de activiteiten van de initiatiefnemers: “Heel goed dat in deze tijd ondernemers hun nek durven uit te steken. Ik juich dit van harte toe. Het is ook voor de goede zaak, want dit is een opsteker voor de directe omgeving. Jong en oud kunnen hier sporten”.

In The Fitness House® staan meer dan 120 fitnessapparaten. The Fitness House® is 7 dagen per week geopend, biedt mogelijkheden voor fitness, aerobic, personal training en spinning met meer dan 100 lessen per week, ook voor Les Mills, Zumba en Yoga. Parkeren is mogelijk op eigen terrein. Wie voor 23 januari lid wordt, betaalt geen inschrijfgeld en heeft 4 weken gratis gebruik.