Textielbakken op de stadsboerderij!

Sinds deze week  staan er op alle stadsboerderijen in Den Haag groene textielbakken.  Met de texielbakken wil de gemeente Den Haag het voor Hagenaars makkelijk maken om hun gebruikte textiel in te leveren en er zo voor te zorgen dat textiel kan worden gerecyled. 
Bezoekers van de stadsboerderijen kunnen in de textielbakken hun gebruikte, oude en kapotte kleding en ander textiel kwijt. Veel mensen weten niet dat er nog veel mogelijk is met oud textiel. Het textiel uit de bakken kan goed opnieuw worden gebruikt: er wordt bijvoorbeeld nieuwe kleding, poetsdoeken of isolatiemateriaal van gemaakt. Kleding die nog goed is wordt in tweede handswinkels aangeboden.
Op de stadsboerderijen staan al bakken waarin bewoners hun gebruikte olie en frituurvet en oude elektrische apparaten (Wecycle) kwijt kunnen.
Tuinvogeltelling top 10 stadsboerderijen 
De afgelopen weken zijn er een groot aantal Tuinvogeltellingen met bezoekers gedaan op de stadsboerderijen. In totaal zijn er 12 tellingen gedaan tussen 114 en 21 januari. Van alle op de stadsboerderijen gespotte vogels is een top 10 gemaakt. Op 1: Kauw, 2: Zilvermeeuw, 3: stadsduif, 4: spreeuw, 5: merel, 6: zwarte kraai, 7: ekster, 8: koolmees, 9: huismus, 10: houtduif.
 
Speciale telling
De stadsboerderijen deden mee aan de tuinvogeltelling voor scholen en kinderboerderijen die dit jaar van 12 – 23 januari werd gehouden. Meer informatie over de telling is te vinden op www.tuinvogeltelling.nl/scholen