Testteam checkt oversteken kruising Laan van NOI/Schenkkade (video)

REGIO – Plekken waar voetgangers de straat oversteken kunnen levensgevaarkllijk zijn. Dat geldt ook voor zebra’s. Daarom voert de organisatie ‘Blijf Veilig Mobiel’ sinds deze week checks uit. Vrijwilligers controleren de plekken aan de hand van een checklist.
De blinde Thea den Dulk uit Den Haag en Liesbeth Boerwinkel van ‘Blijf Veilig Mobiel’ bekeken woensdag de situatie op de kruising van de Laan van Nieuw Oost-Indië met de Schenkkade, in de Haagse wijk Bezuidenhout. 
Op basis van de checklist stelden ze de volgende gebreken vast:
– Te weinig tijd om veilig over te steken
– Het kruispunt is onoverzichtelijk en chaotisch
– Geen rateltikker (geluidshulp bij een verkeerslicht)
– Een krap middenstuk tussen twee weghelften
– Geen noppen voor visueel gehandicapten
– Lastige stoepranden
In Nederland werken verschillende organisaties samen in ‘Blijf Veilig Mobiel’. Die wil tot 12 mei zoveel mogelijk controles van zebrapaden uitvoeren. Gemeenten wordt waar nodig gevraagd om maatregelen te nemen. De organisatie presenteert de uitkomst van het onderzoek in oktober.
De gemeente Den Haag noemt acties als deze ‘altijd welkom’. Ze kunnen volgens de gemeente bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in de stad. Den Haag wacht de resultaten af en zal dan bezien of er situaties zijn gemeld die verbeterd moeten en kunnen worden.