Terreuralarm Amerikaanse ambassade na telefonische melding vanuit het Bezuidenhout

De Amerikaanse ambassade in Den Haag is gisteravond enkele uren afgesloten door de politie. Na een telefonische melding die rond 22.00 uur binnenkwam, werden alle toegangswegen naar de ambassade afgesloten en ging een anti-terreureenheid het gebouw binnen.
Agenten doorzochten nauwkeurig het dak, omdat daarop een aantal mannen zou zijn gezien. Volgens een buurman van de ambassade ging het om drie mannen. Tijdens de actie werd het gebouw vanuit de lucht door een helikopter beschenen. De brandweer was met twee ladderwagens aanwezig.
De speurtocht leverde niets op. Om 01.00 uur werd het sein veilig gegeven. Volgens de politie ging het om een “serieuze dreiging”. Details zijn niet bekendgemaakt, maar volgens RTV-West is een telefooncel in de Theresiastraat, van waaruit de melding mogelijk kwam, grondig doorzocht en is de hoorn door de politie meegenomen. De politie meldt slechts dat er niemand is aangehouden en dat er niets is gevonden.
De politie hield in de omgeving, onder meer op het Korte en het Lange Voorhout en op de Koningskade bij het Malieveld, al het verkeer tegen. Voor de tramlijnen 16 en 17 werd een omleiding ingesteld. Boven de stad en boven Bezuidenhout cirkelden helicopters.
Overal ter wereld worden Amerikaanse doelwitten deze week extra in de gaten gehouden. Die veiligheidsmaatregelen volgen op de waarschuwing van Washington dat het terreurnetwerk al-Qaeda van plan is tijdens de feestdagen aanslagen te plegen.