Technisch HOOGstandje op het KJ Plein

Zacht weer, helder zicht en vrijwel geen wind, het zat de bouwers van de torenkraan op Den Haag Nieuw Centraal vandaag mee!

Voor dag en dauw werd begonnen met de opbouw van de torenkraan in de stationshal van Den Haag Centraal. De kraan die de komende maanden het oude dak zal slopen en natuurlijk het nieuwe dak gaat bouwen.
 
Gisteren werd daarvoor op het Koningin Julianaplein Europa’s grootste mobiele kraan opgebouwd. Nadat deze vroeg in de ochtend ruim een uur stilviel door een technisch probleem, stonden aan het eind van de ochtend alle seinen op groen. In hoog tempo kreeg de kraan gestalte en rond 1 uur bereikte de kraan het (vrijwel) hoogste punt.

Rond 15.00 uur was het zover: de tientallen meters lange giek werd vakkundig over Stichthage heen getild. Een spectaculair gezicht, waarbij het gevaarte op de millimeter nauwkeurig op 75 meter hoogte aansluiting vond bij zijn drager!
 
Onder het toeziend oog van enkele honderden enthousiaste toeschouwers en de lokale en landelijke pers, werd het doel juist voor de schemer inviel gehaald. Morgen zijn op het plein de laatste werkzaamheden aan de kraan te zien, u bent nog steeds van harte welkom.
 
Maandag verschijnt op de website van Den Haag Nieuw Centraal een uitgebreid fotoverslag.