Taxibusje op zijn kant na aanrijding Schenkkade

Bij een aanrijding op de Schenkkade, vanavond rond negen uur, kwam een taxibusje met chauffeur en een passagier op z’n zijkant terecht. Het taxibusje reed op de Schenkkade en werd aangereden door een auto, die vanaf de A12 de afrit af kwam. Twee ambulances werden samen met de brandweer ter plaatse gestuurd en vanuit Amsterdam werd het MMT met de traumahelikopter gealarmeerd.
Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de passagier nog achterin het taxibusje te zitten. Zij is door brandweerpersoneel uit haar benarde positie gehaald en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT was ter plaatse niet nodig en is onderweg afbesteld. Twee inzittenden van de personenauto zijn door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht.
De VOA deed uitgebreid onderzoek ter plaatse en onderzoekt welke van de twee voertuigen het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Hierdoor werd al het verkeer komende vanaf de afrit Bezuidenhout linksaf gestuurd richting het Schenkviaduct. Verkeer vanaf het Schenkviaduct kon alleen de A12 op of terugkeren het Schenkviaduct op.
Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de bus weer op zijn wielen te zetten en sleepte vervolgens beide voertuigen naar politiebureau Zichtenburg voor technisch onderzoek.