Taormina ontvangt Haagse taart voor de beste Italiaanse pizza

Door Jeroen Mann

DenHaagDirect stagair André van Onselen reikt de Maison Kelder taart uit aan Nunzio en zijn vrouw Nathalie
De beste Italiaanse pizza van Den Haag wordt volgens de bezoekers van DenHaagDirect gemaakt in de Stuyvesantstraat in het Bezuidenhout, bij pizzeria Taormina. De eigenaar Nunzio en zijn vrouw Nathalie waren op de dag van ons bezoek net terug uit Taormina, zijn geboortestad op Sicilië. Precies op tijd om de Maison Kelder taart in ontvangst te nemen!

Aan de hand van de foto’s van hun recente bezoek aan Taormina nam Nunzio ons mee naar het schitterende eiland Sicilië, waar nog steeds zijn hart ligt. Bij het zien van de foto’s van de stad aan de oostkust van Sicilië, op de berghelling van de Etna, begrepen we waarom. Gelukkig heeft Nunzio een stukje Sicilië naar Nederland gebracht en mochten wij daarvan proeven. De specialiteit van het huis is de pizza Salsiccia, met huisgemaakte Siciliaanse wordt. Echt een aanrader!

Met veel zweet en tranen hebben Nunzio en Nathalie hun gezellige en goed bezochte restaurant in het Bezuidenhout opgebouwd. Alleen de vaste gasten weten nog dat je tien jaar geleden cassis moest bestellen als je rode wijn wilde en appelsap als je trek had in een glas witte wijn. Die tijd ligt ver achter ze. In 2006 is Taormina zelfs vermeld in de prestigieuze Italiaanse restaurantgids “I Restoranti dell’ Academia” en over 2 weken bestaat Taormina 12,5 jaar!