Tagarchief: wethouder

Feestelijke opening CJG Haagse Hout in de De Carpentierstraat

CJG Haagse Hout is verhuisd van de Koningin Sophiestraat naar de De Carpentierstraat 54. Op 30 augustus opende wethouder Saskia Bruines het nieuwe pand officieel. Ouders, kinderen en buurtbewoners bezochten aansluitend de open middag. Kinderen konden met hun beer of pop bij de poppendokter terecht, wegen en meten, schminken. Voor ouders en buurtbewoners werden rondleidingen verzorgd. Tijdens workshops werd informatie gegeven over het CJG. De middag werd goed bezocht.

Ouders en kinderen van 0-18 jaar uit de wijken Mariahoeve, Bezuidenhout en een groot deel van Benoordenhout komen naar het CJG voor een gezondheidsonderzoek, opvoedadvies of jeugdhulp, een cursus of de speelotheek. In Den Haag is in ieder stadsdeel een CJG te vinden.

CJG Haagse Hout wil graag een goede buur zijn voor de directe buurtbewoners. Heb je een vraag of wil je iets bespreken kom dan gerust binnenwandelen.

Fietspad IJsclubpad (Bezuidenhout) vernieuwd

Op de foto: wethouders Floor Kist en Tom de Bruijn.

Het IJsclubpad in het Bezuidenhout is vernieuwd. De wethouders Tom de Bruijn (Den Haag) en Floor Kist (Voorburg) hebben er als openingshandeling een boom geplant. Het fietspad is onderdeel van de nieuwe sterfietsroute van het centrum, via het Bezuidenhout en Voorburg naar Leidschenveen. Het IJsclubpad ligt in het groengebied tussen de spoorlijnen naar Leiden en Zoetermeer en wordt veel gebruik.

Het groene oor earthview gekanteld

Het fietspad had een paar rare knikken en gaf veel fietsers een onveilig gevoel, vanwege de twee tunneltjes en de slechte verlichting.

Het fietspad is nu rechtgetrokken en opnieuw geasfalteerd met rood, comfortabel asfalt. Fietsers en voetgangers krijgen daardoor een beter zicht, wat met name in de avond en nacht de sociale veiligheid ten goede komt. Er zijn knotwilgen geplant en de twee slootoevers hebben bijzondere beplanting gekregen.

De gemeente werkt nog aan de verdere ontwikkeling van het groengebied, bijgenaamd het Groene Oor. Er komt een veld gevuld met PV-panelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Voor de andere helft wordt nog gezocht naar een duurzame ecologische invulling. Hiervoor is onlangs een prijsvraag gestart. Later dit jaar wordt het voorlopig ontwerp van de sterfietsroute naar Leidschenveen vastgesteld.

ijsclubpad nieuw

Zandvlietcollege aan Bezuidenhoutseweg officieel heropend

Bron: Den Haag FM
Door Gerard van den IJssel

Ingrid van Engelshoven van Onderwijs heeft op vrijdag 8 januari de nieuwbouw van het Zandvlietcollege geopend. De gemeente Den Haag heeft ruim tien miljoen euro bijgedragen aan de sloop en nieuwbouw van de school.

Het Christelijk lyceum Zandvliet staat sinds 1925 aan de Bezuidenhoutseweg. Docenten en leerlingen konden vijf jaar geleden aangeven wat zij nodig hadden in een nieuw gebouw voor goed onderwijs. Transparantie en multifunctionele werkruimtes stonden hoog op het wensenlijstje en zijn nu duidelijk aanwezig in het nieuwe gebouw. In het pand is plek voor 800 leerlingen. Eind november 2015 hebben de leerlingen en docenten het gebouw al betrokken.

The YouTube ID of Xh-g0Qnu4_I?rel=0 is invalid.

Wethouder Revis opent Stadsentree Haagse Loper aan de Turfmarkt

Bron: Gemeente Den Haag

Wethouder Boudewijn Revis heeft vandaag met ondernemers aan de Turfmarkt een belangrijk deel van de Haagse Loper geopend. Dit deed hij door samen met hen symbolisch de laatste boom te planten. De Haagse Loper loopt van de Theresiastraat tot en met het Spuiplein en is een belangrijke stadsentree van Den Haag.

Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad en Buitenruimte): “Na drie maanden werk is weer een stuk Haagse Loper klaar. En wat is het mooi geworden. Met zijn bomen en rode klinkers krijgt iedereen die de Haagse binnenstad binnen wandelt via de Turfmarkt een goede indruk van de stad”.

De Turfmarkt is een belangrijk deel van de Haagse Loper. Vanaf half augustus tot half november is de Turfmarkt, het deel tussen de Zwarteweg en Lage Zand, opnieuw ingericht. Nieuwe rode klinkers met daarin witte klinkers in een vast patroon sieren de straat. Ook zijn er 20 nieuwe bomen geplant (Amerikaanse Iep) en zijn er 13 plantenbakken geplaatst. De bomen worden ‘s avonds verlicht met spots die vanuit de boomroosters schijnen. Om de bomen een goede bescherming te geven zijn er boomkratten geplaatst in de grond en is er speciaal zand aangebracht. Nieuwe lichtmasten worden opgesierd met de typisch Haagse ‘ooievaartjes’. Niet alleen bovengronds is het nodige gebeurd, ondergronds zijn kabels, leidingen en delen van de stadsverwarming vervangen. Eind november wordt de HTM-mast nog vervangen door een nieuwe mast evenals het hekwerk langs het spoor.

Foto: Jurriaan Brobbel

De Haagse Loper is voor forensen, inwoners van Den Haag, recreanten en toeristen een belangrijke looproute richting de Haagse binnenstad, maar ook een bestemming voor duizenden werknemers. De Haagse Loper wordt de komende jaren verder ingericht. In het voorjaar van 2016 start de gemeente met het gedeelte rondom het Wijnhavenkwartier en de brug bij de Zwarteweg – Oranjebuitensingel. Hierna wordt het gebied rondom het Spuiplein tegelijk met de gebiedsontwikkeling van het Spuikwartier aangepakt. Eerder is al het Anna van Buerenplein afgerond.

Stadsentrees
De gemeente wil dat bewoners en bezoekers zich welkom voelen in deze stad van vrede en recht. Een stad waar de openbare ruimte mensen uitnodigt om zich prettig te voelen en die weergeeft waar deze stad voor staat. Mensen moeten hun bestemming vinden, waarbij ze ook plezier kunnen beleven aan de weg erheen. Daarom pakt de gemeente in samenwerking met de stad, alle Haagse stadsentrees op een eenduidige manier aan zodat aankomen in Den Haag voelt als thuiskomen.

Koningin Julianaplein voor Den Haag Centraal krijgt een grote L

Bron: Omroep West
Door: Maarten Brakema
(Illustratie Kevin Veenhuizen)

DEN HAAG – De bouw van een groot L-vormig gebouw op het Koningin Julianaplein in Den Haag gaat definitief door. De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de plannen daarvoor van wethouder Boudewijn Revis (VVD).

‘Daarmee wordt dit een leefbaar en prachtig plein,’ aldus de wethouder zelf. Het verrijzen van een groot gebouw op het plein voor het Centraal Station kent een lange geschiedenis. Verschillende letters zijn al de revue gepasseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er een gebouw van Rem Koolhaas in de vorm van een M zou komen. Dat plan ging niet door, onder meer vanwege de vastgoedcrisis.

Vorig jaar maakte Revis bekend dat er nu een gebouw in de vorm van een U zou komen. Dat leidde tot veel weerstand in de gemeenteraad en bij bedrijven en omwonenden. Het college paste het voorstel daarop aan. Aan de kant van New Babylon komt nu geen bebouwing meer. Daar staat wel tegenover dat het nu aan de kant van de Rijnstraat hoger mag worden: maximaal negentig meter.

Bewoners hebben nog bezwaren
Dat nam niet alle bezwaren bij bewoners weg, maar wel in de politiek, bleek al ruim een week geleden. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag werd er dan ook nog maar kort over gesproken. Voorstellen van de Partij voor de Dieren en de SP om de discussie weer helemaal open te breken, konden niet rekenen op veel steun.

En dat er nu ook weer omwonenden kwamen inspreken om te zeggen dat zij niets in het plan zien, veranderde niets aan de ruimte steun die er nu in de politiek is. Revis: ‘Bij zo’n groot plan heb je altijd verschillende meningen. Ik ga ook niet zeggen dat iedereen het prachtig vindt.’ De wethouder zelf is wel enthousiast. ‘Dit wordt een prachtige plek om te wonen.’

‘De stad verrassen’
De wethouder zegt echter ook dat het gebouw niet per se de vorm van een L hoeft te krijgen. Het gebied waarbinnen moet worden gebouwd, heeft die vorm. Maar het mogen bijvoorbeeld ook een paar losse torens of een combinatie van hogere en lagere bouw binnen dat gebied worden. Revis: ‘De belangrijkste opdracht is: Maak een mooi plein. Daarbinnen krijgt een architect voor ruimte om iets heel moois te ontwerpen. We gaan de stad nog verrassen.’

LEES OOK: Den Haag gaat de uitdaging aan, ‘Wij maken een mooier stationsplein dan Rotterdam’
// ]]>