Swingende improvisaties op zondag 10 juni

Jazz hoort bij Den Haag. De stad kent diverse goede jazzmuzikanten. Ook uit Bezuidenhout! The Hague Jazz Project laat dat zondag 10 juni graag horen bij Muziek in Bezuidenhout. De twaalf lokale jazzmusici geven om 14.00 uur een swingend concert op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld. Een programma met extra veel passie en talent uit de wijk ter ere van de 10de editie van Parels van Bezuidenhout dat weekend.

The Hague Jazz Project is een bigband in kleine bezetting die met veel plezier arrangementen brengt van Wim Minnaar. Deze bugel- en flugelhornspeler laat zich op zijn beurt inspireren door onder meer Rob Madna. Net als Madna wil Minnaar in een arrangement alle stemmen volledig tot hun recht laten komen. Anders dan in een reguliere bigband kan The Hague Jazz Project binnen één sectie gelijktijdig verschillende melodische stemmen laten klinken.

Afwisselend repertoire
The Hague Jazz Project speelt graag werk van Nederlandse musici. Ook brengt het orkest graag composities die hun oorsprong vinden in de opnames van ‘Birth of the Cool’ door Miles Davis en Gil Evans. The Hague Jazz Project wisselt de gearrangeerde delen af met improvisaties door alle orkestleden. Het orkest kan klinken als een stevig swingende bigband en vervolgens ‘cooljazz’ spelen. Het wordt een middag om niet te vergeten!

The Hague Jazz Project bestaat uit:

  • Trompet en flugelhorn: Nanouck Brassers-Victor Borkent-Wim Minnaar
  • Trombone: Gert Bloemen-Joop Meijlink-Willem Ouwerkerk
  • Sax: Leo Meijer-Hans Goemans-Anja Nielsen
  • Piano: Michel Blokhuizen
  • Bas: Willem van Wijngaarden
  • Drums: Bert Kamsteeg

Gratis toegankelijk
Na het concert van The Hague Jazz Project volgen nog 4 zondagmiddagen met Muziek in Bezuidenhout: op 24 juni treden Norma de Jong en Hans Ruitenberg op, 8 juli komt Continuous Brass, voor 2 september wordt nog invulling gezocht en op 16 september sluit het duo Beyond Limits de serie af. De concerten vinden steeds plaats op zondag om 14.00 uur op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek). De concerten zijn gratis toegankelijk.