Succesvolle Hackathon in het WTC The Hague

Het WTC The Hague vormde op 2 en 3 september het decor voor de KvK Hackathon. Maar liefst 46 teams met ruim 200 deelnemers gingen tijdens deze 24-uur durende hackathon de uitdaging aan om innovatieve oplossingen te vinden voor onder andere cyberveiligheid en gezondheid.

Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel is enthousiast over de KvK Hackathon die voor het eerst door de KvK zelf is georganiseerd: “Voor de KvK is het organiseren van een Hackathon een van de nieuwe manieren om innovatie te bevorderen in Nederland en in de regio. We hebben de afgelopen 24 uur in levende lijve meegemaakt hoe op bestaande problemen van ondernemers en de samenleving, middels gebruik van onze data en van data van partners als Zilveren Kruis en Gemeente Den Haag en anderen, prachtige oplossingen zijn gecreëerd. Deze hackathon is het begin van een serie soortgelijke hackathons in de regio. De hackers hebben aangeven dat dit event enorm aansprak, zij zich goed gefaciliteerd voelden en hier de toegang vonden tot hun eerste klanten.“

Tot de winnaars behoorden Liv Up in de Challenge gezondheid. Dit team bedacht een plant met de naam ‘Johnny’, die via een directe connectie met de medewerkers laat zien hoe gezond de medewerker is, doordat dit direct van de plant is af te lezen. De plant krijgt minder licht en water als een medewerker ongelukkig is. Alleen bij regelmatig opstaan krijgt de plant water en/of licht. Een gezonde plant betekent een gezonde medewerker. In de Challenge Cyberveiligheid won Fishermen Friends. Dit team creëert een database die laat zien welke e-mail daadwerkelijke phishingmail is en verstuurt een alert via twitter indien dit het geval is. De tool brengt daarnaast alle medewerkers op de hoogte van de risico’s.

www.kvkhack.nl