Subsidie voor zonnepanelen op uw dak

Bewoners, bedrijven en instellingen kunnen vanaf 8 september 2011 subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen op ‘Haagse daken’. Deze regeling loopt tot 3 november 2011.
De gemeente wil op deze manier het gebruik van duurzame energie aanmoedigen. In totaal is er tot en met 2014 bijna € 2 miljoen beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen.

Open inschrijving
De subsidie wordt gegeven op basis van een open inschrijving. U geeft zelf aan hoeveel vermogen in Wattpiek u wilt plaatsen en welke financiële bijdrage u van de gemeente wilt ontvangen. De inschrijver die de laagste financiële bijdrage per Wattpiek aanvraagt, krijgt als eerste subsidie. Op deze manier kan er zoveel mogelijk duurzame stroom worden opgewekt met de beschikbare subsidie.

Voorwaarden
Om de subsidie te mogen aanvragen moet u in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:
Het minimale vermogen dat per aanvraag geldt is 600 Wattpiek.
De panelen moeten binnen 6 maanden na het ontvangen van de subsidie geplaatst worden op een dak in Den Haag.
Alleen zonnepanelen die elektriciteit opwekken vallen binnen deze regeling. Voor zonneboilers kan dus geen subsidie worden aangevraagd.
De uitgebreide voorwaarden kunt u vanaf 8 september lezen bij de aanvraag voor de subsidie.

Klimaatneutraal in 2040
Den Haag wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn, die zuinig omgaat met energie, duurzame energie gebruikt en haar CO2-uitstoot compenseert. Den Haag heeft door haar ligging aan zee veel zonuren en ook is er windkracht genoeg.
Zie ook Den Haag CO2-neutraal in 2040