Studenten onderzoeken diefstal van fietsen in Bezuidenhout

In Bezuidenhout gaan studenten van de Mondriaan Onderwijsgroep de komende weken de deuren langs met een enquête over fietsendiefstal. De gemeente Den Haag en de politie gebruiken de resultaten om te bekijken welke preventieve maatregelen het beste werken. In het najaar zullen gemeente, politie en Mondriaan de eerste van drie grote acties uitvoeren die de fietsendiefstal moeten terugdringen.
Uit registratie van politie blijkt dat fietsendiefstal in Bezuidenhout vaak voorkomt. Bezuidenhout-Midden staat op acht in de top tien van wijken met het hoogste aantal fietsendiefstallen. Gemeente en de politie willen met een gezamenlijke actie dit probleem aanpakken. Om tot een goed pakket van preventieve maatregelen te komen wordt in Bezuidenhout-Midden en Oost onderzocht hoe bewoners hun fietsen (willen) beschermen tegen diefstal.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door cursisten van de Mondriaan Onderwijsgroep. De studenten zijn bij het onderzoek gekleed in een geel hesje met opdruk Mondriaan en hebben een legitimatiebewijs van de school.


De cursisten starten met het onderzoek op donderdag 12 mei. De volgende 3 weken zullen zij elke donderdag actief zijn in de wijk. Afhankelijk van de medewerking van de bewoners kan er nog een extra dag aan toegevoegd worden. Het onderzoek wordt afgenomen door middel van een enquête.
De planning is dat de Mondriaan Onderwijsgroep eind juni de uitkomst van de enquête klaar heeft. De uitkomst zal dan ook bekend worden gemaakt in de wijk. De gemeente en de politie gebruiken de uitkomst van de enquête om te bepalen welke preventieve maatregelen het grootste effect zullen hebben.