Stembureauleden gezocht

In 2014 zijn er 2 verkiezingen: voor de gemeenteraad in maart en voor het Europees Parlement in mei of juni. De gemeente Den Haag is nu al op zoek naar enthousiaste nieuwe stembureauleden en stembureauvoorzitters.

Wat houdt de functie in? 
U bent met 3 tot 7 andere stembureauleden verantwoordelijk voor een van de 268 stembureaus in Den Haag. U zet het stembureau klaar, controleert de stempassen van de kiezers en reikt hen een stembiljet uit, ziet erop toe dat het stemmen volgens de regels verloopt en staat eventuele pers te woord. Na 21.00 uur telt u de stemmen en geeft u de uitslag door aan de gemeente.  
De stembureauleden werken in ploegen van 6.00 tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat alle stemmen zijn geteld. De (plaatsvervangend) voorzitters werken de hele dag (met voldoende pauzes). 
Voorafgaand aan de verkiezingsdag neemt u deel aan een training van 2 uur en bestudeert u de handleiding voor stembureauleden.   
Wat is de vergoeding? 
In 2012 bedroeg de vergoeding circa € 14 bruto per uur. Voor 2014 moet de vergoeding nog vastgesteld worden.   
Wie zoeken wij? 
Enthousiaste mensen die op verkiezingsdag 18 jaar of ouder zijn. Minimaal mbo-niveau. Stressbestendig. Representatief en behulpzaam. Kennis van verkiezingen en/of staatsrecht is een pré, maar u volgt ook een training. U hoeft niet in Den Haag te wonen en niet over de Nederlandse nationaliteit te beschikken, maar u moet wel vloeiend Nederlands spreken. 
De stembureauvoorzitters moeten ook leidinggevende capaciteiten en cijfermatig inzicht hebben, besluitvaardig zijn en in bezit van een mobiele telefoon.   

Aanmelden? 
Stuur een e-mail naar verkiezingen@denhaag.nl met daarin uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en beroep. Eind 2013 nemen wij dan contact met u op.   
Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met (070) 353 4488. Als u zich al eens eerder heeft aangemeld als stembureaulid, dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. U staat al in ons bestand en ontvangt eind 2013 bericht van ons.