Stakende postbodes massaal naar BezuidenhoutDEN HAAG – Duizenden postbodes van TNT Post protesteren dinsdagmiddag bij het hoofdkantoor van het postbedrijf in Den Haag tegen de 3100 gedwongen ontslagen die bij het postbedrijf gaan vallen. Zij zijn ’s morgens met bussen uit het hele land naar Den Haag gekomen voor de landelijke manifestatie, die de vakbonden hebben georganiseerd. Maandag waarschuwde de politie automobilisten voor grote verkeersdrukte in verband met de actiedag, maar volgens de ANWB was dinsdag geen sprake van buitensporige drukte.
De Prinses Beatrixlaan in Den Haag is in verband met de actie tot aan het begin van de avond afgesloten. Aan die weg is het hoofdkantoor gevestigd. Op de manifestatie zullen later in de middag onder anderen FNV-voorzitter Agnes Jongerius en de voorzitter van het CNV, Jaap Smit, het woord voeren. 

Elfduizend banen weg
De staking begon maandagavond laat in de sorteercentra. Spoedeisende post zoals rouwkaarten en medische zendingen werden dinsdag wel bezorgd. Ook de bezorging van pakketten zal geen hinder ondervinden van de staking, maar de overige post blijft liggen.
TNT Post reorganiseert en dat kost elfduizend mensen hun baan. Volgens het postbedrijf blijft het aantal gedwongen ontslagen beperkt tot 3100, maar dat vinden de bonden te veel. Zij vinden ook dat het tempo van de jaren geleden aangekondigde reorganisatie omlaag moet. Volgens het postbedrijf is dat niet mogelijk.