Staatssecretaris Teeven bezocht de Dr. M.M. den Hertogschool

Naar Bezuidenhout.nl is gebleken heeft op woensdagochtend 26 juni 2013 de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven een bezoek gebracht aan groep acht van de Dr. M.M. den Hertogschool in het Bezuidenhout. De schooldirecteur had de staatssecretaris uitgenodigd, omdat de leerlingen van groep acht een kunstwerk over veiligheid hadden gemaakt.
Teeven was geïnteresseerd in de beweegredenen van de kinderen en nam uitgebreid de tijd om met de kinderen in gesprek te gaan. Wat verstaan deze kinderen, die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan, onder het thema veiligheid? Op welke manier zijn 12-jarigen met veiligheid bezig? 
Met stip bovenaan stond veilig naar school kunnen gaan. De kinderen gaven diverse voorbeelden van gevaarlijke verkeerssituaties van en op weg naar school. Daarna kwam het gevoel van onveiligheid op verlaten plekken op straat of in de tram. Over de veiligheid op hun school maakten deze kinderen zich geen zorgen.
Andersom kreeg de Teeven van de leerlingen vele vragen te beantwoorden. Over hoe zijn er dag er uit zag, hoeveel uur hij per week werkte en wat hij leuk en belangrijk vond in zijn werk. Teeven antwoordde dat zijn hele carrière (als politieagent, officier van Justitie en staatssecretaris) in het teken staat van veiligheid.
Teeven vertelt: “Ik maak me hard voor het verbeteren van de positie van slachtoffers en vind dat Nederland nog niet veilig genoeg is. Mensen moeten op straat niet bang hoeven te zijn om te worden beroofd, of slachtoffer te worden van geweld of discriminatie. Ook homo’s moeten zich veilig kunnen voelen.” Absoluut ontoelaatbaar vindt hij ook het geweld op het sportveld. 
De kinderen waren zeer geïnteresseerd en zichtbaar onder de indruk van zijn betrokkenheid. Het bezoek werd afgesloten met een klassenfoto.
Foto: Robert Huiberts