Staatsbosbeheer zoekt vrijwillige jeugdgidsen voor “De Hulpboswachter”

Volg de opleiding en neem kinderen mee het bos in!
Staatsbosbeheer Westvoorden (in en om Den Haag)  zoekt  vrijwilligers die  kinderen tijdens een excursie opleiden tot Hulpboswachter voor het  Haagse Bos, Bentwoud, Bieslandse Bos, De Balij en Zaanse Rietveld. Natuurlijk word je niet zomaar het bos in gestuurd. Je volgt eerst een korte cursus tot jeugdgids, waarbij je kennis maakt met Staatsbosbeheer en de desbetreffende gebieden. De opleiding start in oktober 2014 en bestaat uit drie avonden en een dag in een weekend.
Je hoeft geen bioloog of vogelaar te zijn, maar basiskennis over de natuur is wel belangrijk. Daarnaast moet je het leuk vinden om met kinderen te werken. Staatsbosbeheer werkt bij het programma ‘De Hulpboswachter’ vanuit het principe ‘Hoofd, Hart en Handen’. Wat betekent dat we tijdens de excursies de kinderen wat leren, iets laten beleven en aan de slag gaan. Het doel van het programma is om kinderen een kijkje in het werk van de boswachter te geven. Inventariseren, beheren en beleven van het groen komt allemaal op een speelse wijze aan bod.
De opleiding vindt plaats in het najaar op drie dinsdagavonden (7 oktober, 14 oktober en 4 november) en 1 zaterdag (nog nader te bepalen). Vanaf januari 2015 nemen we kinderen mee als Hulpboswachter.  Het traject is gratis, mits je daarna minimaal  vier  groepen met kinderen begeleidt. Mocht dat niet lukken, dan betaal je 150,- euro voor de genoten opleiding.
Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer ontvang je een kleine vergoeding voor je  activiteiten, een abonnement op het blad “Naar Buiten” en “Veldpost” en tevens ontvang je de Buitenpas waarmee je korting krijgt  in de buitencentra van Staatsbosbeheer. Bovendien geeft het werken in de natuur met kinderen altijd veel voldoening!
Aanmelden
Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Boswachter Linda Groeneveld:  l.groeneveld@staatsbosbeheer.nl. of via 06 13343643.