Sneeuwballentoernooi; Geen sneeuw, toch sneeuw

Op zondag 11 december jl. is een Sneeuwballentoernooi gehouden op de Jeu de Boulesbaan ‘Boulodrome sous les platanes’ naast het Stadsdeelkantoor Haagse Hout.
De groep van Les amis de Fanny bestond uit 40 spelers en aan bezoekers ontbrak het ook al niet.
De organisatie kwam om 7.30 uur bij elkaar voor een stevig ontbijt – eieren met spek – daarna was het hard werken om op tijd klaar te zijn. Legertenten werden opgezet. Witte camouflagenetten wekten de indruk van een sneeuwlandschap. Franse muziek op de achtergrond. Natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten, dus op het menu stond erwtensoep, roggebrood met katenspek, warme chocolademelk en glühwein.

Sylvain Lelarge liet alle aanwezigen – uit volle borst – diverse chansons zingen.
Aukje van Sintmaartensdijk vertolkte Non, je ne regrette rien van Edith Piaf, waarbij de hele groep natuurlijk inviel.

Hoewel het de dagen voor en na het toernooi flink heeft gestormd en geregend, bleef het de hele dag bijna windstil en droog. De weergoden waren ons dus goed gezind.

Om 15.30 uur werden alle sporen uitgewist en werd het hoog tijd voor warmere omstandigheden.
De prijsuitreiking vond plaats in buurtcafé Verborgen Gebreken. Onze nieuwe kampioen is Ria Ramselaar, de troostprijs ging naar Hieke Douma.

Dankzij een enthousiast team van vrijwilligers voor de op- en afbouw, transport en catering is dit tweede toernooi – sinds de opening in april jl. – weer een onvergetelijke dag geworden.

Will Wilhelmy Damsté-Batenburg
lesamisdefanny@hotmail.com