Slimme LED-verlichting toegepast in renovatieproject Bezuidenhoutseweg (video)

Het gerenoveerde gebouw van Total Nederland is onlangs opgeleverd. Het vier verdiepingen tellende kantoor is compleet opnieuw ingedeeld en er zijn verschillende duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd. Bij de verduurzaming stond comfort voor de gebruiker centraal en er zijn verschillende ingrepen doorgevoerd om dit doel te behalen. 
Medio 2012 is GreenStep bij de zoektocht van Total Nederland naar nieuwe huisvesting betrokken geraakt. Total Nederland liet al snel haar oog vallen op het kantoor van eigenaar Syntrus Achmea aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.
De locatie klopte en er waren voldoende eigen parkeerplaatsen, wat uniek is op deze plek. Syntrus Achmea stelde een investeringsbijdrage ter beschikking, waarmee Total Nederland de kans kreeg het pand naar eigen wens te upgraden. 
De vraag van Total Nederland en Syntrus Achmea aan GreenStep was of deze bijdrage toereikend was om de wensen van Total Nederland te kunnen realiseren. Deze vraag paste GreenStep als integraal adviseur als gegoten; aan de hand van het advies heeft GreenStep dit project aangenomen en uitgevoerd.
Duurzaamheidsdoelstellingen
Er zijn verschillende ingrepen doorgevoerd om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Zo is de luchtbehandeling vervangen door een stil en energiezuinig exemplaar, voorzien van warmteterugwinning.
Bij de renovatie zijn systeemwanden, plafonds, kozijnen, deuren en installatieonderdelen hergebruikt. Ook de bestaande bekabeling van het netwerk is hergebruikt, voor de energievoorziening van de verlichting.
Primeur
Het renovatieproject had als eerste project in de Benelux de primeur met het intelligente lichtsysteem van Smart LED; een systeem dat reageert op aanwezigheid. Het licht kan worden aangepast aan de persoonlijke wensen van medewerkers door gebruik te maken van een app, via smartphone of internet.
Slimme aansturing
GreenStep meldt dat de grootste besparing in energiekosten niet puur in de lampkeuze, maar juist in de slimme aansturing van het systeem zit. De verlichting is door GreenStep aangeboden als lease-product aan Total. De energiebesparing wordt aangewend voor de betaling van de lease.