Sint Maarten viering Bezuidenhout Midden 2012

Net als afgelopen jaren werd op 11 november weer Sint Maarten gevierd in Bezuidenhout Midden.

Om 17.30 uur verzamelden alle kinderen uit de buurt zich met mooie (vaak zelfgemaakte) lampionnen, op het terras van cafe-restaurant Pan in de Amalia van Solmsstraat, dat speciaal voor Sint Maarten op zondag zijn deuren had geopend.

Met prachtig rustig herfstweer, omringt door ouders, oefenden de kinderen eerst met de Sint Maarten liedjes, onder leiding van Margreet Roemeling op gitaar. De liedjes klinken elk jaar beter. Daarna smulden de kinderen van de boerenkool met worst van Pan.

De kinderen gingen vervolgens in kleine groepjes op stap, onder begeleiding van hun ouders. De kinderen zongen voor de deuren van huizen waar een kaarsje voor het raam stond. Ook dit jaar werd weer door een groot deel van de buurtgenoten meegedaan.

Al deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het stadsdeelkantoor Haagse Hout. Namens alle kinderen van Bezuidenhout Midden (en hun ouders) hartelijk dank hiervoor!

Leuk om nog te vermelden is dat ook op andere plekken in Bezuidenhout Sint Maarten van de grond komt. In de buurt van de Joan Maetsuykerstraat, Gerard Reijnstraat en Rijklof van Goensstraat hebben dit jaar voor het eerst ook 50-60 kinderen mooie liedjes langs de deuren gezongen. Ook rond het wijk- en dienstencentrum zijn de eerste initiatieven genomen om Sint Maarten te vieren.