Rust op Utrechtsebaan Den Haag na chaos van dinsdag

DEN HAAG – Dinsdag stond er door werkzaamheden nog 13 kilometer file op de A12 richting Den Haag, vandaag bleef het rustig. Volgens de VID stond er op het drukste moment tijdens de spits niet meer dan 2 kilometer file op de Utrechtsebaan.
De problemen van dinsdag werden veroorzaakt door werkzaamheden aan de verkeerslichten op de Schenkkade in Den Haag, die vervangen worden. Door de lange file op de A12 liep ook het verkeer op de A4 en de A13 last.

Maatregelen
Na de drukke dinsdag besloot de gemeente extra maatregelen te nemen. Zo staan er nu van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds verkeersregelaars op het kruispunt. Ook is de afzetting wat verschoven zodat meer auto’s zich kunnen opstellen voor het stoplicht op de afrit Bezuidenhout.
De gemeente is blij dat het rustiger bleef dan gisteren, maar zegt dat ze een vinger aan de pols houdt. De VID plaatst de kanttekening dat woensdag altijd een rustige dag is en dat er morgen regen voorspeld wordt tijdens de spits, dus dat dan pas echt kan blijken of de extra maatregelen werken.
‘Probeer om te rijden’
De werkzaamheden op de Schenkkade duren nog tot 21 juni. De VID raadt aan om te rijden als dat mogelijk is.