Ruim 500 bezoekers op Bezuidenhout festival

Ondanks het tegenvallende weer kan het Bezuidenhout festival, net als vorig jaar, een groot succes worden genoemd. De dag begon feestelijk in de Christus Triumfatorkerk met de opening van Stadsdeelwethouder Ingrid van Engelshoven. Zij reikte het eerste exemplaar van het boekje: “Vrijwillig maar niet vrijblijvend” aan de toenmalige deelnemers aan het Buurtpreventieteam van Bezuidenhout West. Ze noemde het ook één van de goede voorbeelden van bewonersbetrokkenheid. Mensen die zich actief inzetten voor verbetering in hun wijk. Aansluitend vond er op het grote podium een muziek en dans programma plaats waar de vonken zo nu en dan vanaf spatte. Voor iedereen was er wat te beleven variërend van  een Zumba Workshop tot een swingend Blues optreden met als klap op de vuurpijl het eindoptreden van de Suez Rats die het nog aanwezige publiek met een vrolijk gevoel naar huis stuurden.

Ook bij de informatiestands was het druk. De infostands werden afgewisseld met kraampjes waar iets voor ludieke prijzen te koop was bijvoorbeeld boeken, zelfgehaakte tasjes en Fairtrade producten. Alle organisaties hadden hun best gedaan op het zo aantrekkelijk maken van hun stand en dat straalde gezelligheid uit. De aanwezige raadsleden van de verschillende politieke partijen waren dik tevreden met de toeloop van bewoners met wie zij één op één in gesprek konden. Voor hen een mooie manier om te horen wat bewoners belangrijk vinden en uit te kunnen leggen hoe zij daar mee aan de slag kunnen.

Helaas voor de Scouting en Richard Krajicek Foundation die op het buitenterrein groot uitgepakt hadden gooide het weer zo nu en dan roet in het eten. Tussen de buien door hebben de kinderen zich wel kunnen vermaken met de sportclinic’s, oud Hollandse spelletjes en een touwbrug.  Ook organiseerde VOOR welzijn verschillende kinderactiviteiten en heeft Clown Pica, Pica de kinderen voorzien van verschillende ballonfiguurtjes.

Al met al kunnen we als Bezuidenhout met trots terugkijken op een zeer succesvolle en gezellige dag die zeker ook volgend jaar weer terug zal komen. Als u er dit jaar niet bij was, houd het dan voor volgend jaar in de gaten, want het Bezuidenhout festival is een festival waar iedereen aan mee kan doen en zeker een bezoek kan brengen!