Retailprijs 2014 naar Hofkwartier, Theresiastraat en Loosduinen

De winkeliersverenigingen uit het Hofkwartier, de Theresiastraat en Loosduinen zijn de winnaars van de Retailprijs 2014. Wethouder Karsten Klein (Economie) heeft de prijswinnaars dinsdagavond 15 juli elk een cheque van 7500 euro overhandigd. De drie kregen de prijs voor het beste idee om een winkelgebied beter op de kaart te zetten.
De prijsvraag is een initiatief van het Haags Retailpunt, dat vorig jaar is opgericht om winkeliers- en ondernemersverenigingen bij te staan met informatie en advies, zodat zij zo goed mogelijk kunnen ondernemen. Naast de prijsvraag organiseert het Retailpunt bijvoorbeeld bijeenkomsten over het besturen van winkeliersverenigingen. Ook biedt het duurzaamheidsscans aan en ondersteunt het winkeliers bij het oprichten van een bedrijveninvesteringszone (BIZ).
Winnaar Hofkwartier wil een duurzame bloemen- en plantenmarkt opzetten met een spaarsysteem voor de aanschaf van bloemen. De winkeliers uit de Theresiastraat hebben het idee ontwikkeld om een duurzame prullenbak op zonne-energie te plaatsen, de Sunbin. Uit Loosduinen komt het idee om evenementen te organiseren waarbij de detailhandel samenwerkt met sport-, hobby- en/of culturele verenigingen.
Wethouder Klein was verheugd over de kwaliteit van de inzendingen: “Er zaten zoveel goede ideeën bij dat we besloten hebben om dit jaar drie in plaats van twee prijzen uit te reiken. Dat zegt veel over de creativiteit van onze ondernemers. Ik zie ernaar uit om me deze collegeperiode samen met de Haagse ondernemers in te zetten voor een sterke economie en levendige winkelgebieden.”