Resultaten preventieweek ‘Geef autokrakers geen kans’

Den Haag – De politie besteedde de afgelopen week extra aandacht aan het terugdringen van autoinbraken en autokrakers tijdens de campagneweek ‘Geef autokrakers geen kans’. Agenten gaven tijdens deze week autobezitters op verschillende manieren tips om de kans op auto-inbraak of diefstal van de auto te verkleinen.
In verschillende stadsdelen in Den Haag hield de politie extra toezicht tijdens de campagne. Ook buurtpreventieteam Bezuidenhout maakte zich samen met de politie hard tegen autoinbraken de controleerde auto’s in de Louise de Colignystraat en omgeving. Van de 300 auto’s, bleken 53 niet goed afgesloten of lagen er waardevolle spullen in het zicht. Wat ook opviel is dat er bij diverse auto’s houders danwel afdrukken van houders van navigatiesystemen zichtbaar waren. Op alle voertuigen werden enveloppen met informatie achtergelaten.
Maatregelen die geen geld kosten
Eenvoudige maatregelen kunnen soms al voldoende zijn om een inbraak in uw auto te voorkomen. Parkeer uw auto bij voorkeur op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende bebouwing. Laat geen waardevolle voorwerpen in uw voertuig achter, in ieder geval niet in het zicht. Gebruikt u een los navigatiesysteem? Berg dan de houder op, doe de sigarettenaansteker terug in de houder en zorg ervoor dat de afdruk van de houder niet meer zichtbaar is op uw voorruit. Veel auto-inbrekers gaan nog uit van de veronderstelling dat het navigatiesysteem dan in de auto wordt achtergelaten.
Ziet u iets verdachts?
Staat er een onbekend persoon in de auto van uw buurman te gluren? Hoort u op bijzondere tijdstippen glasgerinkel buiten? Dat is verdacht! Ziet u dit soort situaties, noteer dan het signalement van de verdachten en wanneer mogelijk een kenteken. Bel daarnaast altijd direct 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om verdachte personen te controleren of op te pakken.
Meer tips
Wilt u meer tips om uw auto te beveiligen tegen autoinbraak, kijk dan op: https://www.politie.nl/themas/diefstal-auto.html.