Renovatie ROC Mondriaan in Bezuidenhout van start

Onlangs is de renovatie van start gegaan in twee gebouwen van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan 9 en de Helenastraat 15 in Den Haag. 
Beide gebouwen zijn toe aan een grondige opknapbeurt die ongeveer een jaar in beslag neemt. De docenten en de studenten zijn tijdelijk elders in Den Haag gehuisvest. Samen met de aannemer doet Mondriaan haar uiterste best de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. 

Restaurants en hotel tijdelijk dicht
Aan de Koningin Marialaan 9 waren normaal gesproken de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel and Management School gevestigd én de bijbehorende restaurants en het hotel, waar de studenten hun beroepspraktijk oefenden. Veel omwonenden en andere Hagenaars kennen dit en maakten er gebruik van. Het hotel en de restaurants zijn gedurende de renovatie gesloten en op andere tijdelijke locaties in de stad ondergebracht. Na de renovatie komen beide scholen weer terug naar deze plek en worden alle activiteiten weer hervat.

Particuliere opleidingen
Aan de Helenastraat 15 vindt behalve renovatie van het gebouw, ook de herinrichting van het buitenterrein plaats. De verwachting  is dat deze renovatie in september 2015 klaar is. Het voorste deel van het gebouw gaat daarna gebruikt worden voor theorielessen. In het middelste gedeelte gaan de particuliere opleidingen van Menskracht 7 gehuisvest worden. Hieraan nemen vaak wat oudere cursisten deel. Het betreft een breed palet aan opleidingen, waaronder trainingen EHBO en bedrijfshulpverlening.