REAKT Vriendendienst Den Haag is op zoek naar maatjes in Bezuidenhout

REAKT Vriendendienst is op zoek naar maatjes voor mensen met een psychiatrische en/of psychosociale achtergrond. Door samen leuke dingen te doen en de stap naar buiten te maken, kan eenzaamheid worden voorkomen of doorbroken.


Gezocht
REAKT Vriendendienst Den Haag zoekt vrijwilligers die maatjes willen zijn voor mensen met een psychiatrische en/of psychosocialeachtergrond. Mensen die (min of meer) zelfstandig wonen en behoefte hebben aan meer sociaal contact.


“Ik zal weer moeten wennen aan mensen”, zegt ze zelf. Marina (50 jr.) woont alleen met haar 17-jarige zoon, en door haar angsten en depressie komt ze al lang niet meer zonder begeleiding buiten. Binnen houdt ze zich bezig met tv kijken en spelletjes doen op de computer. Toch is ze een breed geinteresseerde vrouw (spiritualiteit, politiek, actualiteiten) en houdt van gezellig kletsen. Als ze er weer aan toe is, wil ze graag naar de film, winkelen, op een terrasje zitten; gewoon de dingen doen die andere vrouwen van haar leeftijd ook doen. Om te beginnen wil ze om de week bij haar thuis afspreken, rustig aan opbouwen. Geduld bij de vrijwillligster is gewenst!


Maar ook in andere delen van Den Haag wachten er nog mensen (van alle leeftijden) op een maatje.  U hoeft niet per sé in uw eigen wijk gekoppeld te worden. Heeft u een sociaal hart, interesse in de medemens en vooral veel enthousiasme om iemand weer op weg te helpen, dan komt REAKT Vriendendienst Den Haag graag met u in contact.


Interesse? Neem dan contact op met Aat Nijs of Jet van Riel van REAKT Vriendendienst Den Haag, (070) 3084080, of stuur een mail naar vriendendienstdenhaag@reakt.nl.
Meer informatie staat op www.reaktvriendendienst.nl


Werkwijze
Vriendendienst kijkt heel zorgvuldig of mensen ook daadwerkelijk bij elkaar passen. Niet alleen wat betreft interesses maar ook qua persoonlijkheid. Niet iedereen kan immers elkaars vriend zijn. Als Vriendendienst denkt dat er een goede match is tussen vrijwilliger en een deelnemer, worden ze samen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Alleen als beide partijen het leuk vinden een vriendschap aan te gaan, worden er onderlinge afspraken gemaakt over de te ondernemen activiteiten, waarbij de nadruk ligt op de `gezonde’ kant van de deelnemer.


Begeleiding
Tijdens bijeenkomsten wordt vrijwilligers het een en ander over de omgang met mensen met psychiatrische problemen en de verschillende ziektebeelden verteld. Ook komen onderwerpen als grenzen stellen en wederzijdse verwachtingen aan de orde. Verder zijn er regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten, waar meer informatie over de geestelijke gezondheidszorg wordt gegeven, en waar ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden. Ook heeft de coördinator Vriendendienst regelmatig een gesprek met zowel de vrijwilliger als de deelnemer. Vrijwilligers zijn tijdens activiteiten WA-verzekerd en ontvangen een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer.