RandstadRail-ontsporingen in onderzoek

Gisteren gaven het stadsgewest Haaglanden, RET en HTM tijdens een persconferentie een toelichting op de stand van zaken na de twee ontsporingen van 29 november op respectievelijk de Erasmuslijn en RandstadRail 4. Hierbij vielen 17 lichtgewonden.
Alle partijen betreuren ten zeerste dat er gewonden zijn gevallen en betuigen hun medeleven. Direct na de ongevallen besloten de directies van RET en HTM om de exploitatie van de Erasmuslijn tussen Rotterdam Station Hofplein en Den Haag stil te leggen, alsook de exploitatie van RandstadRail 4 (Zoetermeer Oosterheem en Den Haag Monstersestraat).
Voor de reizigers is een uitgebreid vervangend busnet ingericht; Het vervoer op dit busnet is gratis. Op het traject van de Erasmuslijn tussen Rotterdam station Hofplein en Nootdorp kan RandstadRail wel blijven rijden; ook dit vervoer wordt gratis aangeboden.
RET en HTM hebben direct onderzoeksteams ingericht om de ontsporingen te analyseren. Hierbij wordt ook externe expertise ingehuurd. De Inspectie voor Verkeer & Waterstaat is bij deze onderzoeken nauw betrokken en heeft tot nader order de beschikking om met reizigers te rijden op RandstadRail ingetrokken.
RET en HTM hopen aanstaande maandag 4 december een indicatie af te kunnen geven over de duur van de onderzoeken.