Q-Park CS New Babylon eerste parkeergarage met snellader

Q-Park CS New Babylon in Den Haag is de eerste parkeergarage in Nederland met een snellader. 
Via deze snellaadpaal kan een elektrische auto, afhankelijk van het type, binnen 15 tot 30 minuten voor 80 procent opgeladen worden. “Hiermee leveren we een extra bijdrage aan het zorgeloos elektrisch rijden”, aldus Mark van Haasteren, Algemeen Directeur van Q-Park Nederland. De snellader is een samenwerking tussen The New Motion, Nissan en Q-Park. Op termijn zullen meer snelladers in Q-Park parkeergarages geplaatst worden.
De snellader is onderdeel van het ‘love to load netwerk’, dat is opgezet door The New Motion, waarbij verschillende partners zijn aangesloten, waaronder Q-Park. Het doel van love to load is dat er een goede landelijke beschikbaarheid van intelligente laadpunten (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward) gerealiseerd wordt. In samenwerking met The New Motion heeft Q-Park vorig jaar al 100 elektrische oplaadpunten in Q-Park parkeergarages in Nederland geïnstalleerd.
Bij de snellader in Q-Park CS New Babylon kun je terecht met de Nissan LEAF, Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero en Peugeot I-on. Het gebruik van de snellader is tot en met 31 mei 2013 kosteloos voor eigenaren van een Nissan LEAF die in het bezit zijn van een oplaadpas uitgegeven door The New Motion.
Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 840.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 5.800 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.
Q-Park Nederland telt 247 parkeerfaciliteiten, waaronder 94 P+R terreinen, in bijna alle grote steden.
Over The New Motion
The New Motion wil voor iedereen in Nederland grenzeloze mobiliteit, in haar schoonste vorm. The New Motion juicht mobiliteit op basis van hernieuwbare energie toe. Door het betaalbaar te maken en door te laten zien dat het cool, fun en fast is. The New Motion voorziet iedereen die elektrisch wil rijden van laadoplossingen, zodat er overal veilig en gemakkelijk is op te laden. Voor meer informatie: www.thenewmotion.com.