PvdA: college moet problemen Bezuidenhout aanpakken


De PvdA wil dat het Haagse college de problemen in Bezuidenhout aanpakt. Raadslid Gerard Verspuij verklaart: “Naar aanleiding van een bezoek aan de wijk zijn wij op verschillende problemen gestuit. We willen dat het college hier mee aan de slag gaat.”


Het blijkt dat de woningen aan de Pijnacker Hordijkstraat aan een grondige opknapbeurt toe zijn. “Verder is in de gehele wijk sprake van grote stukken slecht wegdek. Diverse bouwcontainers staan op de hoeken van de stoep, waardoor ouderen moeilijk kunnen lopen. Ook worden grotere stukken dan 50 meter opengelegd. Dat gaat tegen de afspraken tussen aannemers en de gemeente in”, stelt het raadslid.


Het Volkstuingebied in Bezuidenhout wordt steeds meer een tuinpark. Door een architect is een plan gemaakt om een fietspad dwars door de bestaande volkstuinen aan te leggen aan de Oostelijke kant van De Schenk. Aan de westelijke kant ligt al een fietspad, dat doorgetrokken kan worden na de plaatsing van de zuiveringsinstallatie. “Wij willen dat het college serieus bekijkt of dit plan kan worden overgenomen”, aldus Verspuij.


“Wij zien echter niet alleen verbeterpunten. Op enkele gebieden blijkt dat de bewoners zeer tevreden zijn”. Men is erg gelukkig met de inrichting en opknapbeurt van het Stuyvesantplein. Ook het toezicht op het voorkomen van overlast door hangjongeren verloopt in de regel prima. Verspuij: “Met de komst van de supermarkt is er weer een kruidenier voor de talrijke ouderen in de directe buurt, zodat zij prettig zelfstandig kunnen blijven wonen.”


Naast bovengenoemde problemen is de PvdA-fractie op meer problemen en aandachtspunten gestuit. De sociaaldemocraten hebben het college inmiddels schriftelijke vragen gesteld.